Do návratu Saints Row vkládali v Embracer Group velké naděje. Městská akce ve stylu Grand Theft Auto však neuspěla a byla jeden velký průšvih. Od zástupců vydavatele jsme dříve slyšeli, že hra nenaplnila očekávání po stránce prodejů, ale ani kvality.

Tyrin Stevenson, bývalý manažer komunitních a sociálních médií studia Volition, čerstvě odhalil prodeje. Saints Row se prodalo pouhých 1,7 milionu kopií a přilákal 1 milion hráčů na všech platformách.

Že by si někdo koupil hru a ani ji nespustil? Možná jsou v tom započítány bezplatné kusy, které v prosinci 2023 rozdal Epic Games Store.

Ať už je to jakkoliv, tak restart Saints Row se opravdu nepovedl. Vždyť i původní díl prodal 2 miliony a jeho pokračování 3,4 milionu. Za velký hit lze požadovat Saints Row The Third, které přesáhlo hranici 5,5 milionu. Čtyřka potom zvládla milion kopií za první týden.

Nemůžeme se tak divit rozhodnutí zavřít studio Volition a propustit jeho zaměstnance. Ti stihli vydat tři velké aktualizace opravující přes 400 chyb a slibované tři dodatečné balíčky.

Tak uvidíme, zda se někdy v Embracer Group vrátí ke značně Saints Row. Dle dřívějších vyjádření nejsou série Saints Row a Red Faction mrtvé.