Všichni majitelé akční adventury Assassin's Creed Valhalla obdrží v říjnu bezplatnou aktualizaci s naučným režimem Discovery Tour: Viking Age.

Do éry Vikingů vás mód zasvětí od 19. 10. tohoto roku. Samostatně bude možné Discovery Tour: Viking Age koupit na začátku roku 2022 za 20 eur pro PC, konzole PlayStation a Xbox, Google Stadia a Amazon Luna.

Nová kapitola vzdělávacího rozšíření Assassin's Creed navazuje na Discovery Tour: Ancient Egypt z Origins a Discovery Tour: Ancient Greece z Odyssey.

Discovery Tour v minulosti umožnilo putovat herním světě a účastnit se interaktivních prohlídek nebo zkoumat historické předměty a místa a dozvědět se o jejich skutečném původu. Viking Age bude více zaměřen na vyprávění a umožní vám vžít se do kůže vikingských a anglosaských postav z této doby a prožívat jejich příběhy a dobrodružství.

Zapomeňte tedy na fantasy asasíny nebo templáře. Místo toho se dozvíte více o historii a pověstech Vikingů. Interaktivní zážitek byl navržen ve spolupráci s historiky a archeology a vtáhne vás do doby Vikingů, která se odehrává v 9. století v Norsku a Anglii. Jen škoda absence českých titulků.

Na doprovodných obrázcích můžete vidět popis předmětu, prehistorický monument Stonehenge v Anglii a plavbu na vikinské lodi rozbouřeným mořem.