Po dvou letech od vydání na PlayStation se pokračování severské cesty Krata a jeho syna dočkají hráči na počítačích. Pro ně dnes vychází akční adventura God of War: Ragnarök, která obsahuje české titulky. Těšit se můžete na průzkum všech devíti světů severské mytologie a poté můžete vyzkoušet své štěstí v rogue-lite režimu Valhalla.

PC verze God of War: Ragnarök se prodává prostřednictvím Steamu (59,99€) a Epic Games Store (1419 Kč), má odemknutou snímkovou frekvenci, podporuje Super Ultrawide, nativní rozlišení 4K a přizpůsobitelné klávesy. Využít můžete Nvidia DLSS 3.7, AMD FRS 3.1 nebo Intel XeSS 1.3. Systémové požadavky najdete tady.

PC verze obsahuje dvě nová nastavení pro přizpůsobení hry. Jako první mají hráči možnost zredukovat od svých společníků nápovědu při řešení hádanek. Druhou je zapnutí zvukových popisů při filmových scénách. Tyto popisy poskytnou vedle mluvených dialogů další kontextové informace a vytvoří tak podrobnější zážitek pro hráče se slabším zrakem. Brzy se obě novinky dostanou do PS5 a PS4 verze hry.

„God of War: Ragnarök je kulminací všeho, co se vývojáři v Santa Monica Studio za celá léta naučili. Spojili dohromady vše, co umí nejlépe: výborný design postav, nádherné vykreslení lokací a převyprávění mytologie, kreativní arénové souboje okořeněné o pestrou paletu dovedností, přepínání mezi postavami, to vše ve filmovém stylu vyprávějící rodinný příběh, který byste od série vlastně nečekali. Takové spojení talentů zvládne v herním světě jen opravdu málokdo. Ať už svou stylizací, tak technologickým zpracováním se jedná o špičku herního průmyslu,“ dočtete se v naší recenzi PlayStation verze hry.