Studio Frontier Developments dnes oznámilo další díl své manažerské strategie ze světa formule 1. F1 Manager 2024 nabídne novou sezónu s aktuálními vozy, upravené závodní víkendy se sprinty, celkem 24 závodních víkendů a deset oficiálních týmů královny motorsportu.

Pokud už vás nebaví sledovat dominanci Red Bullu, můžete si vytvořit vlastní tým a zkusit, zda dokážete konkurovat zavedeným automobilovým značkám. Třeba se vám podaří vybudovat novou legendu. Přizpůsobit bude možné každý prvek svého týmu, od nastavení a barev až po logo a závodní kombinézy. Také budete najímat zaměstnance a jezdce, stejně tak vyjednávat se sponzory o umístění jejich reklam na vozech.

„Udržuj motivaci jezdců a zaměstnanců pomocí nového komplexního systému mentality a dynamického vyjednávání smluv. Převezmi kontrolu nad zázemím svého týmu a při realizaci své vize se zaměř na rozvoj jezdců. Vylepšená umělá inteligence konkurenčních týmů, včetně nové hrozby přetažení zaměstnanců a jezdců, představuje každou sezónu nepředvídatelnou a dynamickou výzvu,“ láká tisková zpráva.

Další novinkou je vylepšené chování závodníků a nová dynamická kamera přinášející reálnější simulaci závodů. F1 Manager 2024 vyjde během letošního léta na PC (Steam a Epic Games Store) a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox. Otázkou je, zda to bude stačit k tomu, aby se F1 Manager 2024 prodával lépe než jeho předchůdci. Ti jsou po stránce prodejů velkým zklamáním.