Autoři sérií Uncharted a The Last of Us z Naughty Dog najímají posily pro svůj první samostatný multiplayerový projekt. Do neoznámené hry chce americké studio vnést stejnou úroveň ambicí a kvality jako mají jejich charakteristické příběhové hry pro jednoho hráče.

Naughty Dog o práci mluví jako o vzácné příležitosti a možnosti prosadit se v oboru při vytvoření zážitku, který si užijí a budou sdílet miliony hráčů po celém světě. O úspěch se má postarat nový scénárista a designér úrovní.

Je pravděpodobné, že se jedná o dříve potvrzený multiplayerový titul ze světa The Last of Us 2. Pokud ale mají Naughty Dog takto vysoké ambice, naznačuje to značné rozšíření původního konceptu multiplayerového režimu Factions (Frakce) z prvního The last of Us.

Přečtěte si také: The Last of Us 3 má načrtnutý příběh, leč se na hře zatím nepracuje

Inzeráty Naughty Dog se shodují s komentářem šéfa PlayStation Studios. Herman Hulst na začátku tohoto měsíce pronesl, že od PlayStationu máme čekat příběhové hry orientované na online zážitek. „Kdo říká, že multiplayerové hry nemohou mít skvělé příběhy, že?“ prohlásil nedávno Hulst.

V Naughty Dog původně počítali se zahrnutím multiplayeru u The Last of Us Part 2. V roce 2019 ale viceprezident a hlavní scénárista Neil Druckmann rozhodl, že studio musí všechny své zdroje využít k tomu, aby vytvořilo největší a nejlepší hru. Tou bylo pokračování příběhu Joela a Ellie. Po dokončení The Last of Us Part 2 bylo v plánu vrátit se k multiplayeru, ale od té doby se o něm moc nemluví.