23. 4. 2020 nastartuje MotoGP alespoň virtuální motory. Na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch vyjde nejnovější ročník oficiálních motocyklových závodů. Italské studio Milestone prezentuje MotoGP 20 prostřednictvím prvních gameplay záběrů s Valentinem Rossim na okruhu Mugello, kde se jezdí Velká cena Itálie silničních motocyklů.

Video ukazuje realističtější fyziku a chování motocyklu během jízdy, díky čemuž má být MotoGP 20 více technické a založené na dovednostech. O tom tvůrci z Milestone mluvili již v měsíc staré tiskové zprávě, kde se chlubili i strategičtějším a realističtějším přístupem k závodům. Ten má zprostředkovat „ryzí zážitek s MotoGP, v boxech i na trati.“

Ve videu vidíme i nové prvky, včetně spotřeby paliva a asymetrického opotřebení pneumatik, kdy se pneumatiky opotřebovávají nerovnoměrně a jezdec musí k tomuto faktoru přizpůsobit svou jízdu. To vše má rozhodovat o tom, zda se stanete šampionem MotoGP. V každém závodě totiž budete rozhodovat o množství paliva i o tom, jaký typ pneumatik použijete. V kariéře navíc bude důležitý správný vývoj motocyklu a analýza dat ze závodů. Více jsme o hře psali v našem předešlém článku.