Společnosti Warner Bros. Games a NetherRealm Studios po náznacích z posledních týdnů oficiálně oznámily Mortal Kombat 1. Potvrdily se tak spekulace o restartu slavné bojové série.

Mortal Kombat 1 vyjde už 19. 9. letošního roku na PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch a PC. Jde tak o další titul, jenž vynechává PS4 a Xbox One.

Tisková zpráva láká na znovuzrozené universum Mortal Kombatu, které bylo stvořeno bohem ohně Liu Kangem. Těšit se máme na přepracované verze ikonických postav, jak je ještě nikdo neviděl, spolu s novým bojovým systémem, herním režimy, fatalitami, při kterých se kosti drtí, a dalšími prvky.

„Probojujte se zbrusu novým příběhem, ve kterém se objeví vaše oblíbené postavy ze hry Mortal Kombat tak, jak jste je ještě nikdy neviděli,“ dodávají autoři.

Dosud potvrzenými bojovníkami jsou Liu Kang, Scorpion, Sub-Zero, Raiden, Kung Lao, Kitana, Mileena, Shang Tsung a Johnny Cage. Představitelé NetherRealm Studios jich ale slibují mnohem více. Objeví se také v novém příběhovém režimu. Na podrobnosti si ale musíme počkat.

Místo toho víme, že pro všechny, co si předobjednají hru pro PS5 a Xbox Series X/S bude dostupná beta Mortal Kombatu 1. Uskutečnit se má někdy v srpnu. Plná verze bude mít cross-play a cross-progression. Takže budete moci hrát proti svým kamarádům bez ohledu na platformu.

Fanoušci si budou moci předobjednat Premium Edition za 110 dolarů, která odemkne Mortal Kombat 1 už 14. 9. Získají také 1 250 dračích krystalů (herní měna) a Kombat Pack, který obsahuje skin Johnnyho Cage stylizovaný podle Jeana-Clauda Van Damma, předčasný přístup k šesti novým hratelným postavám a pěti novým bojovníkům Kameo.

Chybět nebude sběratelská Kollector's Edition za 250 dolarů, jež bude dostupná pouze ve verzích PS5 a Xbox Series X/S. Obsahuje vše z Premium Edition a navíc 16,5palcovou sošku Liu Kanga, tři exkluzivní umělecké výtisky, steel case a 1 450 dalších dračích krystalů.

Všechny verze Mortal Kombatu 1 jsou postaveny na technologii studia NetherRealm. PC verzi (Steam a Epic Games Store) připravuje studio QLOC a Nintendo Switch verzi mají na starost Shiver Entertainment a Saber Interactive.

Další informace připravujeme. Článek budeme aktualizovat