Soupiska hratelných postav Mortal Kombatu 1 se rozšiřuje. Brutální tříminutový gameplay trailer potvrzuje návrat dvou známých bojovníků v podobě Raina a Smokea. K nim se přidávají čtyři Kameo bojovníci (Sektor, Cyrax, Frost a Scorpion). Kameo bojovníci nebudou hratelní, nýbrž jsou v samostatném seznamu postav, které vám mohou během zápasu pomáhat. I když například Scorpion bude v hratelné i Kameo verzi.

Smoke je členem klanu Lin Kuei, kde najdeme také Sub-Zera nebo Scorpiona. Všichni se spojili, aby bránili Earthrealm. Je zajímavé sledovat, jak se mrazivá síla Sub-Zera doplňuje s ohněm Scorpiona. Smoke je hodně rychlý a brutální, zatímco Rain v Mortal Kombat 1 působí více jako čaroděj a ovládá vodu. Všichni předvedou své bojové dovednosti v tomhle videu, které je hodně brutální a dokládá, že Mortal Kombat je prostě Mortal Kombat.

Tomáš Vrbada, lépe známý jako Smoke, pochází z Prahy, poprvé se objevil v Mortal Kombat 2 jako nehratelná tajná postava (člověk) a ve trojce byl poprvé hratelnou postavou, už ale jako kyborg. Vrátil se v Mortal Kombat z roku 2011.

Brutalitu, fatality a další si užijete od 19. 9. 2023 na PC, PS5, Xboxu Series X/S a Nintendu Switch. V srpnu bude beta pro všechny, co si Mortal Kombat 1 předobjednají na PlayStation 5 a Xbox Series X/S.