Pokud jste měli zálusk na Mortal Kombat 1, ale nechtěli jste si hru kupovat, tak si můžete zdarma zahrát. Bezplatná verze bude dostupná od dnešního dne do 11. března/marce na Steamu, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.

Bezplatná verze by se měla odemknout dnes v 16 hodin našeho času a zamkne se v pondělí minutu před devátou hodinou ráno. Do té doby si můžete vyzkoušet všechny bojovníky a kameo postavy ze základního seznamu. Nechybějí ani všechny online a lokální režimy, věže, příběhový režim s první a druhou kapitolou a invazivní mód se sídlem Johnnyho Cagea.

Na PS5 je předplatné PlayStation Plus vyžadováno pouze pro online hraní. Ovšem na Xboxu Series X/S je nutné mít aktivní předplatné Xbox Game Pass i pro přístup k celé zkušební verzi.

Kromě toho Mortal Kombat 1 vítá herce Johna Cenu jako Peacemakera ze světa DC. Ten se nebojí rozdávat rány, používat své ikonické schopnosti a utahovat si z protivníků. Peacemaker je teď pro všechny držitele Kombat Packu. Za týden se bude prodávat samostatně. Jak můžete vidět na obrázku, tak kameo postavou je Janet Cage.

Třetí novinkou je cross-play. Se začátkem nové sezóny se vývojářům podařilo propojit všechny tři verze a umožnit hráčům změřit síly proti sobě bez rozdílů platforem. Na PC se sice objevil problém a cross-play musel být dočasně vypnut. Brzy by měl být ale opět zapnutý.