Fanoušci Zaklínače se už nemohou dočkat, jak v CD Projektu RED pozdvihnou dobrodružství v novém díle, který poběží na Unreal Enginu 5 a bude začátkem nové trilogie oblíbené fantasy ságy. Pokud mezi ně také patříte, tak si můžete zkrátit čas u hraní třetího dílu, který postupně komunita vylepšuje a obohacuje skrz různé modifikace.

Ty vznikají snadněji díky oficiálním modovacím nástrojům REDkit, které polské studio koncem května/máje letošního roku uvolnilo mezi hráče. Jedním takovým projektem je plnohodnotný systém reputace. Ten se postará o to, aby všechna rozhodnutí a chování hlavního hrdiny Geralta z Rivie měla vliv na hru. Modder připravil pět úrovní reputace. Ty ovlivňují, jak svět na Geralta reaguje. Může být nenáviděn, neoblíbený, neutrální, oblíbený a respektovaný.

Reputaci v jednotlivých regionech mapy zvyšuje plnění zaklínačských zakázek (zabíjení příšer) a vyhrávání koňských závodů (případně závodů lodí, které přidává jiný mod) a pěstních zápasů. Na reputaci mají vliv také některé hlavní úkoly, a to v závislosti na vašich rozhodnutích. Když budete krást, ohánět se zbraní před strážnými a vyvádět jiné neřesti, tak o body reputace budete přicházet.

Ptáte se, proč byste si měli na reputaci dávat pozor? Systém se vás totiž snaží odměňovat. Čím lepší reputaci budete mít, tím větší slevu u obchodníka získáte a on od vás koupí předměty za vyšší cenu.

Je otázkou, zda takhle systém reputace kdysi zamýšleli v CD Projektu RED. Ve studiu na samém počátku vývoje Zaklínače 3 existoval prototyp. Každopádně, Reputation System stáhnete na Nexus Mods. Určen je pouze pro PC verzi. Mimochodem, kdybyste chtěli více experimentovat, tak už vznikla i mapa z prvního Zaklínače. Mod najdete tady.