Na letošním Mineconu bylo opět odhaleno spoustu novinek. Dozvěděli jsme se kromě jiného o očekávaných titulech Minecraft Earth a Minecraft Dungeons a dokonce i o novém updatu pro Minecraft. Ještě předtím. než si projdeme veškeré novinky, nesmíme zapomenout zmínit, jaký biom vyhrál letošní hlasování. Ať už se vám to líbí nebo ne, toto hlasování totiž vyhrály hory!

Minecraft Earth

Pojďme už ale k věci a řekněme si něco o AR hře Minecraft Earth. Byl nám totiž odhalen nový trailer, ve kterém jsme mohli vidět používání předvytvořených struktur, interakci s redstonem nebo dokonce bojování s moby. Zahrát si prý budeme moci v některých zemích už od začátku října a do konce roku by hra měla být dostupná po celém světě.

Minecraft Dungeons

Druhou hrou je Minecraft Dungeons, u kterého byl také vydán nový trailer. Ten nám sice o hře příliš neřekl, ale je nutno poznamenat, že vypadá opravdu roztomile.

Minecraft: Builders & Biomes

Posledním Minecraft titulem je stolní hra Minecraft: Builders & Biomes. Mojang se totiž spojil se Ravensburgerem, aby nám dodal fyzickou podobu hry. Budeme moci stavět, bojovat, prozkoumávat a těžit suroviny, to vše v reálném světě... tedy spíše na stole.

Minecraft

Teď už ale přímo k Minecraftu. Ten se dočkal spousty malých updatů pro bedrock edici. Spolu s již přidanými včelami navíc nyní přichází medový blok, který sníží vaši výšku skoku. Byl představen i Target blok, který vydá redstone signál podle toho, jak přesní jste při střelbě lukem. Především se ale dočkáme nového updatu pro Nether. 

Nether bude mít nově několik odlišných biomů. Tím první bude Soulsand Valley, ve kterém budeme moci najít soulsand, obrovské kosti a nový modrý oheň spolu s modrou mlhou. O něco více klaustrofobickým biomem bude červený Netherwart Forest, jehož úkolem je vás naprosto zmást a ztratit. Krom červené trávy zde najdete i červené stromy a netherwarty. Pravým opakem tohoto biomu je jeho modrá verze s modrými stromy, unikátními bloky, a především zde budete moci položit postel. Což nikde jinde v Netheru nejde. Modrý les tak bude perfektním místem pro založení základny.

Do Netheru přichází i nový mob, který na vás sice hodný nebude, zato z něj ale získáte jídlo, které v těchto pustinách jinak nenajdete. Momentálně se mob jmenuje Piglin Beast. Vývojáři nám však dávají možnost hlasovat o jeho finálním názvu. Zda to byl dobrý nápad, můžeme jen spekulovat, přeci jen, už teď se v hlasování dají nalézt skvosty jako "Shrek", "Jeff", "Cave Update" a tak dále.

Dále se vývojáři rozhodli přejmenovat Zombie Pigmeny na Zombified Piglins (což se asi s velkým nadšením nesetká). Přidávají zároveň Piglins, kteří na vás budou automaticky útočit. Dokonce budete moci narazit na jejich malé pevnosti. Piglins mají podle všeho rádi zlato a pokud se tak oblečete do zlatého brnění a budete hodní, nebudou na vás útočit. Dokonce s nimi budete moci obchodovat. Tedy spíše vyjednávat.

Jak se vám líbí nový update? Chystáte si zahrát nějaký z dalších Minecraft titulů nebo zůstanete pouze u originálního Minecraftu?