V polovině minulého měsíce jsme vás informovali o možném prodeji Warner Bros. Interactive. Mateřská společnost AT&T chce splatit dluh ve výši 154 miliard dolarů a prodej WB Interactive je potenciálně oceněn na 4 miliardy dolarů. V současné době není akvizice na spadnutí, ale investoři žádají telekomunikační firmu AT&T, jež v roce 2018 koupila Time Warner za 109 miliard dolarů (kvůli tomu vznikl zmíněný velký dluh), aby prodala „nepodstatná aktiva“ jako jsou DirecTV a WB Interactive.

O koupi Warner Bros. Interactive se minulý měsíc měly zajímat společnosti Take-Two, Electronic Arts a Activision Blizzard. Situace je nyní ještě zajímavější, podle redaktora magazínu The Information se o akvizici přihlásil také Microsoft, který by rád rozšířil početný zástup týmů v rámci Xbox Game Studios.

WB Interactive má pod sebou studia jako Avalanche Software (Disney Infinity), Monolith Productions (Middle-earth Shadow of War / Mordor), NetherRealm Studios (Mortal Kombat, Injustice), Rocksteady Studios (série Batman Arkham), TT Games (LEGO hry) a různé týmy WB Games po celém světě. Tady je nutné zmínit, že koupě WB Interactive by automaticky neznamenala práva na využití značek jako je Batman nebo Harry Potter. O licenci by musel potenciální kupec jednat. Zahrnuty mají být jiné značky, například Mortal Kombat, jenž má být součástí prodeje NetherRealm Studios.

Mezitím studio WB Montreal připravuje nového Batmana, Rocksteady dle spekulací kutí novou akční hru ze světa DC a Avalanche Software se soustředí na vývoj velkého RPG s Harrym Potterem.

Jisté je jedno. Ten, kdo koupí Warner Bros. Interactive, tak bude šéfovat velkým a zkušeným týmům. Je dost možné, že divize bude prodána po kouskách a každá firma investuje do jiného studia. Podobě to bylo při aukci o majetek zkrachovalé THQ.

Přečtěte si také: Microsoft potvrdil představení svých her pro Xbox Series X