Už na konci příštího měsíce se budou moci do kokpitu všelijakých letadel posadit majitelé Xboxu Series X/S a zalétat si nad virtuální verzí Země ve hře Microsoft Flight Simulator. Bát se nemusejí ani nováčci. Studio Asobo pro ně připravilo pět nových funkcí s cílem usnadnit létání letadlem začátečníkům.

Součástí Xbox Series X/S verze je deset průzkumných letů, kde se budete kochat. Proletíte se nad horou Mount Everest, městem Rio de Janeirem, New Yorkem a pyramidami v Gíze.

„Když se stanete pilotem, začínáte nejprve s průzkumnými lety. V podstatě vedle vás sedí letuška, jež dělá většinu práce, zatímco vy se seznamujete s letadlem a všechno si užíváte,“ vysvětlil Jörn Neumann, šéf Microsoft Flight Simulatoru. S tím jde ruku v ruce výukový program. Zatímco PC verze obsahuje osm výukových programů, tak verze pro Xbox má 22 kratších lekcí.

Přečtěte si také: Windows 11 oficiálně představen. Byl stvořen pro hráče
Vylepšení Dánska, Finska, Islandu, Norska a Švédska

Třetí novou funkcí je letový asistent. Ten může automaticky převzít řízení letadla, když budete chtít. „Představte si, že letíte nad New Yorkem, chcete se jen kochat krajinou, ale chcete letět například k Brooklynskému mostu. Stisknutím tlačítka můžete letovému asistentovi říct, aby letadlo letělo k brooklynskému mostu,“ říká Neumann. Kromě toho asistent zvládá i přistání letadla na letišti, vodě, sněhu a jiném povrchu.

Poslední novinkou jsou štítky pro orientační body. Na herní mapě i přímo ve hře uvidíte body, které označují řeky, hory a další oblíbená místa. Jde o místa, která stojí za to si prohlédnout. Tyto štítky lze vypnout v nastavení.

Vylepšení Německa, Rakouska a Švýcarska

Microsoft Flight Simulator na Xbox Series X/S vyjde 27. 7. letošního roku. Později díky xCloudu si hru užijí i majitelé Xboxu One. Do té doby bude vylepšena mapa. Německo, Rakousko a Švýcarsko bude zkrášleno skrz nový World Update. Tvůrci kladli důraz na několik orientačních bodů, včetně hradů, stadionů a dalších. Co se letišť týče, tak přidány budou Lübeck (EDHL), Klagenfurt (LOWK) a St. Gallen – Altenrhein (LSZR).

Součástí aktualizace, která dorazí koncem srpna, bude i letadlo Junkers Ju 52. Kromě toho chce Asobo do konce roku vylepšit země na jižní polokouli.

Nedávno došlo rovněž k vylepšení severských evropských zemí: Dánska, Finska, Islandu, Norska a Švédska.

Junkers Ju 52