V týmu studia Asobo pokračují ve vylepšování Microsoft Flight Simulatoru. Letecký hit pro Xbox a PC obdržel další velkou bezplatnou aktualizaci.

Takzvaný City Update 5 se zaměřuje na vylepšení měst, mimo jiné slunný Záhřeb, hlavní město Chorvatska, a slovenské Košice. Dále Haag v Nizozemsku, Brusel v Belgii a Cádiz ve Španělsku.

Všechna uvedena města byla pečlivě vytvořena s využitím nejnovějších geografických dat s vysokým rozlišením a poskytují dosud nejrealističtější zážitek z těchto lokalit.

V případě druhého největšího slovenského města nechybí katedrála svaté Alžběty (největší kostel na Slovensku), obchodní centrum a renesanční zvonice.

V létě byly vylepšeny města západní Evropy, francouzské Annemasse, švýcarská Ženeva, belgický Gent, Lucemburk a nizozemský Rotterdam.

Předtím se jedna z aktualizací zaměřila na Česko, včetně Prahy, Brna a Plzně, a Bratislavu.

Už je tradicí, že společně s bezplatnou aktualizací vyjde také placené DLC. Tentokrát si do hry můžete koupit jeden z nejlegendárnějších lehkých civilních užitkových modelů na světě. Jde o Cessnu T207A Turbo Stationair.

Jednomotorový letoun T207A Turbo Stationair je jednou z nejzářivějších hvězd v historii amerického leteckého výrobce Cessna. Jedná se o turbodmychadlem přeplňovanou variantu modelu 207, osvědčeného užitkového letounu známého svými výjimečnými výkony na krátkých tratích a schopnostmi létat v buši. T207A Turbo Stationair, který pojme až osm osob včetně pilota (pilotů), si vysloužil status legendy díky svému turbodmychadlu a schopnosti obratně zvládat i ty nejnáročnější neupravené přistávací plochy.

Už příští rok vyjde Microsoft Flight Simulator 2024. Ten má přinést spoustu zajímavých novinek, například letecké hašení požárů, letecké zemědělství nebo horskou záchrannou službu.