Pokud jste si mysleli, že Microsoft Flight Simulator už nemůže být lepší, tak vás studio Asobo vyvede z omylu. Na rok 2024 totiž pro Xbox Series X/S a PC chystá Microsoft Flight Simulator 2024, který nabídne opravdu hodně různorodých aktivit, které nás v rozsáhlém a detailním světě zabaví na mnoho hodin.

V oznamovacím traileru, jenž byl součástí Xbox Games Showcase, jsme viděli, že nám bude umožněno splnit si sen a stát se pilotem. Nepůjde ale pouze o obyčejné létání, nýbrž si vyzkoušíme letecké hašení požárů, zatímco ve vrtulníku budeme zase pátrat po pohřešovaných a zachraňovat oběti nehod. Také si vyzkoušíme přepravu nákladu s vrtulníkem, leteckou ambulanci, letecké zemědělství i horskou záchrannou službu.

Dále skydive letectví, přenášení obrovských konstrukcí, průmyslovou nákladní dopravu, nákladní operace na samotný konec světa, charterové VIP služby a v neposlední řadě ještě letecké závody.

Dostaneme také možnost pilotovat kluzák, být součástí vědeckého výzkumu (vypadá to na zkoumání tornád a bouří), vyzkoušet si experimentální lety, trénink v nízkých výškách ve stíhačce a pilotovat vzducholoď i horkovzdušný balón.

Vývojáři tvrdí, že výrazně vylepšili engine a využívají nejmodernější technologie v oblasti simulací, cloudu, strojového učení a grafiky. To jim umožnilo vytvořit nejpropracovanější, nejúchvatnější a nejúžasnější letecký simulátor všech dob.

Přesvědčit se o tom budeme moci v roce 2024 na PC a Xboxu Series X/S. Hra bude součástí předplatného Game Pass.

Na Xbox Games Showcase pro Microsoft Flight Simulator byla oznámena expanze s tematikou Duny.