Fanoušci Microsoftu a Xboxu Series X zvlášť se mají nač těšit. Americká společnost prozradila, že bude o nové generaci Xboxu mluvit každý měsíc v rámci svého zavedeného pořadu Inside Xbox. Epizody budou nazvány Xbox 20/20 a na první se můžete těšit již tento čtvrtek v 17:00 našeho času. Tato epizoda bude mít méně než hodinu a Indian ji pro vás bude živě komentovat na YouTube a Twitchi.

Během tří měsíců uvidíme third-party hry pro Xbox Series X, detailní prezentaci konzole a její služby a hlavní hry od 15 týmů spadajících pod Xbox Game Studios. To bude pořádná porce informací.

V první epizodě věnované Xboxu Series X nás čeká prezentace third-party titulů, tedy her od jiných společností. S určitostí uvidíme první gameplay záběry z Assassin’s Creed Valhalla. Nečekejte tedy prezentaci her od Xbox Game Studios. Na ty dojde později. Nyní se vše bude točit kolem jiných her, včetně těch, co budou podporovat Smart Delivery - speciální funkce od Microsoftu, která vám zaručí, že Xbox One hru spustíte bez dalších investic na Xboxu Series X, kde můžete pokračovat v hraní. Součástí by měl být i bezplatný upgrade, aby hra využila sílu nového, výkonnějšího hardwaru. Vidět máme i tituly, které dokážou na Xboxu Series X běžet v rozlišení 4K, 120fps, využívat ray tracing nebo rychlejší načítání. Třeba se ukáže Cyberpunk 2077.

Microsoft naplánoval Xbox 20/20 s cílem, aby nám detailně představil Xbox Series X a nadcházející hry. Pořad se bude týkat všech důležitých částí konzole. To znamená hardwaru, her, budoucnosti konzole i služeb, včetně Xbox Game Passu, xCloudu a dalších. Xbox Game Pass a xCloud mají být navíc sloučeny a xCloud rozšířen do dalších zemí.

Zároveň víme, že své hry ukáže Microsoft v červenci. To se o slovo přihlásí Halo Infinite a další tituly, které jsou ve vývoji v 15 různých týmech v rámci divize Xbox Game Studios. Otázkou zůstává, které na Xbox Series X vyjdou v den vydání konzole, protože některé z nich mohou být odloženy z důvodu globální pandemie koronaviru Covid-19. Na to už dříve upozornil Phil Spencer, vedoucí Xboxu.

Prezentace her od Xbox Game Studios se měla původně uskutečnit na E3 v Los Angeles, ovšem veletrh byl zrušen a nebude ani jeho digitální verze. Microsoft tedy tuto prezentaci o měsíc posunul. Jinak bychom v červnu znali všechny podrobnosti o konzoli a viděli i hlavní hry.

„Řada našich studií se těší na to, až fanouškům oznámí své projekty a ukážou připravované hry,“ vzkázal Jerret West, vedoucí marketingu her ve společnosti Microsoft. Ten zopakoval, že jejich cílem je Xbox Series X vydat koncem letošního roku a ve stejný okamžik i Halo Infinite, které dorazí i na Xbox One a Windows 10. Ostatně, na PC s Windows 10 budou vycházet všechny hlavní tituly od Xbox Game Studios.

Než se dostane na hry, tak nás v červnu čeká prezentace platformy a služeb. To by znamenalo všechny detaily o hardwaru a nejspíš i datum jejího uvedení na trh, stejně tak cenu. Tenhle díl se klasickému Xbox Inside nemá moc podobat.

Na první epizodu Xbox 20/20 láká teaser trailer. Ten pravděpodobně znázorňuje spouštěcí obrazovku konzole Xbox Series X - animace a zvuky. Zdá se, že animace při spuštění konzole nebude tak agresivní jako u Xboxu One X. Některým nová animace připomíná starší zvuky operačního systému Windows z dob verzí XP a Vista. Jen se sami podívejte, video najdete úplně nahoře.

Třemi epizodami ale Xbox 20/20 končit nemá. Další díly máme vidět po zbytek roku. Tak uvidíme, co vše si pro nás americká společnost připravila.

Oficiálně od Microsoftu víme, že na Xbox Series X chystá Halo Infinite a Senua's Saga Hellblade 2.

TÝMY SPADAJÍCÍ POD XBOX GAME STUDIOS

  • 343 Industries (série Halo)
  • Compulsion Games (Contrast, We Happy Few)
  • Double Fines (Psychonauts)
  • inXile Entertainment (Wasteland)
  • Mojang (Microsoft)
  • Ninja Theory (DmC: Devil May Cry, Hellblade: Senua's Sacrifice)
  • Obsidian Entertainment (The Outer Worlds, Fallout: New Vegas)
  • Playground Games (série Forza Horizon)
  • Rare (Sea of Thieves)
  • The Coalition (série Gears of War)
  • The Initiative (zbrusu nové studio)
  • Turn 10 Studios (série Forza Motorsport)
  • Undead Labs (série State of Decay)
  • World's Edge (nově vzniklé studio, dohlíží na značku Age of Empires)
  • Xbox Game Studios Publishing