Dnes je dle původní dohody poslední den, kdy může Microsoft dokončit akvizici Activisionu Blizzard za historických 68,7 miliardy dolarů. K tomu ale dnes s největší pravděpodobností nedojde. Za porušení této dohody ale Microsoft nebude muset zaplatit 3 miliardy dolarů Activisionu Blizzard jako pokutu, přicházejí totiž zprávy, že se obě strany domluví na prodloužení termínu, a to bez sankcí.

Myslí si to zdroje agentury Bloomberg. Dle nich Activision Blizzard stojí o fúzi s Microsoftem. To bylo vidět i na včerejší konferenci Odvolacího soudu pro hospodářskou soutěž (CAT). Soudce si vyslechl návrhy Microsoftu i Úřadu pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA) a předběžně souhlasil s dvouměsíčním přerušením soudního řízení. Všechny strany tak mají dva měsíce na to, aby se dohodly.

Dle dostupných informací je plusem pro spojení Microsoftu s Activisionem Blizzard nedávno uzavřená desetiletá dohoda na Call of Duty se Sony, která zajistí, že tato akční střílečka bude nadále vycházet na konzole PlayStation. V posledních dnech se navíc objevily zprávy o možnosti odprodeje části cloudového byznysu Xboxu ve Velké Británii. Takto by Microsoft mohl vyřešit obavy CMA.

Spojení Microsoftu s Activisionem Blizzard již odsouhlasilo 40 trhů, včetně Evropské unie a Japonska. Spojené státy spojení nebrání, ale FTC chce ještě vše řešit v srpnu u soudu.