Microsoft oznámil konec testování předplatného Xbox Game Pass pro rodinu a přátele. „Abychom mohli vyhodnotit vše, na co jsme za poslední měsíce přišli, a mohli tak připravit nabídku, kterou budeme moci představit všem uživatelům,“ vysvětluje společnost a děkuje všem za zájem a za účast.

„Bylo úžasné vidět, jak se naši členové Game Pass Ultimate dělí o zábavu v rámci Game Passu se svými přáteli a rodinou,“ dodává tisková zpráva. Zkušební plán končí 15. 8. 2023. V současné době není uvedeno, kdy a za jakých podmínek bude toto předplatné k dispozici.

Dnes by měli stávající primární a sekundární členové obdržet e-mailem podrobnosti popisující tuto změnu. Od 17. 7. nebudou moci držitelé primárních účtů přidávat nové členy do svého sdíleného členství.

„Od 15. 7 2023 budeme posílat kódy Preview Xbox Game Pass Ultimate jako poděkování za účast v našem programu (primárním i sekundárním členům) v závislosti na zbývajícím čase vašeho primárního držitele účtu, jak je popsáno v tabulce.“

Xbox Game Pass pro přátele a rodinu u nás sice nebyl oficiálně testován, ale do programu se dalo dostat. Předplatné stálo 21,99 eur měsíčně (cca 540 Kč) a umožnilo sdílet Xbox Game Pass Ultimate (s EA Play) mezi 5 hráči ze stejné země.

  • Vaše sdílené předplatné Přátelé a Rodina musí být aktivní 15. srpna 2023, aby bylo možné na toto předplatné získat nárok. Pokud chcete členství zrušit nebo změnit, navštivte svůj účet Microsoft.
  • Na váš účet Xbox na konzoli a aplikace Xbox na počítači vám pošleme přizpůsobený kód (nebo více než jeden kód).
  • Kódy se musí uplatnit pomocí účtu Xbox, který jste použili k účasti v aktuálním členství v programu Xbox Game Pass Friends & Family.
  • Všichni účastníci vašeho skupinového plánu budou také dostávat stejnou individuální nabídku, abyste mohli dál hrát společně.
Zbývající čas pro Přátelé a RodinaČas Ultimate, který obdrží členové
Méně než 1 měsíc3 měsíce
1 až 2 měsíce6 měsíců
2 až 5 měsíců12 měsíců
5 až 10 měsíců24 měsíců
Více než 10 měsíců36 měsíců