Larry Hryb, známý jako Major Nelson, po 20 letech opouští Xbox. Byl tváří Xboxu, propagoval konzole Xbox 360 a Xbox One, stejně tak síť Xbox Live a související hry zdarma v předplatném. Pamatovat si ho můžete mimo jiné z videí s unboxingem konzolí.

S komunitou Xboxu si tenhle sympatický chlapík vytvořil skvělý vztah a byl u toho, když se herní divizi Microsoftu dařilo a prožil s ní i nečekané neúspěchy, zejména špatné přijetí Xboxu One s Kinectem v balení. V současné době nevíme, kdo bude jeho nástupcem.

„Po 20 úžasných letech jsem se rozhodl udělal krok zpět a věnovat se další kapitole své kariéry. Když se na chvíli zamyslím nad tím, co všechno jsme společně dokázali, chci poděkovat milionům hráčů po celém světě, kteří mě zahrnuli do svého života. Chci také poděkovat členům týmu Xboxu za důvěru, kterou mi projevili v přímém dialogu s našimi zákazníky. Budoucnost Xboxu je zářná a já jako hráč se těším na jeho vývoj,“ uvedl Hryb.

Unboxing Xboxu One s Majorem Nelsonem

Pokud sledujete oficiální podcast Xboxu, tak přes léto bude mít přestávku. Poté se vrátí v novém formátu. To už ale bude bez Majora Nelsona.

„Larry, bylo skvělé s tebou na této cestě spolupracovat. Děkuji ti za to, že jsi byl můj přítel, a za vše, co jsi pro naši komunitu a tým Xboxu udělal,“ poděkoval Phil Spencer, šéf herní divize Microsoftu. Na odchod ikony Xboxu reagoval také konkurenční PlayStation.