Společnost Square Enix dnes oznámila dlouho očekávané novinky týkající se Marvel's Avengers. Ambiciózní akční adventuru od Crystal Dynamics, která nenaplnila očekávání a je obrovským finančním propadákem, za měsíc čeká next-gen verze a dodatečný balíček Hawkeye.

Vše bude dostupné od 18. 3. letošního roku bezplatně pro všechny majitele Marvel's Avengers, jak bylo oznámeno v rámci nového War Table streamu, kde se předvedla PlayStation 5 verze hry. Ta společně s Xbox Series X/S verzí slibuje vylepšený vizuál a snímkovou frekvenci, stejně tak výrazně rychlejší časy načítání a detailů hrdinů. Na PS5 bude mít každý hrdina jedinečnou haptickou odezvu, kterou pocítíte při hraní na bezdrátovém ovladači DualSense.

Na PlayStationu 5 a Xboxu Series X hra poběží v rozlišení 4K, zatímco na Xboxu Series S to bude 1440p.

Potvrzena je možnost přenést uložené pozice mezi verzemi PlayStationu a Xboxu (je nutné pouze dodržet značku platformy), stejně tak mezigenerační hraní. To znamená, že hráči na PS4 a PS5 budou moci hrát spolu, stejně tak hráči na Xboxu One a Xboxu Series X/S. V budoucnu není vyloučen plnohodnotný cross-play.

Hawkeye DLC naváže na předešlé rozšíření s Kate Bishop. Clinton Barton v roli Hawkeye bude pokračovat v příběhu operace, tentokrát se jmenuje Operation Future Imperfect. Nový příběh je silně inspirován komiksovou sérií Old Man Hawkeye, zejména kolekcí Eye for an Eye. V komiksu se padouši světa spojili s cílem odstranit všechny superhrdiny a uvrhnout svět do chaosu. Hawkeye byl ušetřen, ale musel vše sledovat. Nakonec pomstil padlé hrdiny.

V Marvel's Avengers odešel starý Hawkeye do důchodu a nebyl součástí invaze. Mladší verze Hawkeye řeší obchodní věci ve svém brooklynském bytě. Tato část příběhu je inspirována komiksem My Life as a Weapon.

Uvidíme, zda tyhle dvě novinky pomohou, aby hra neztrácela hráče. Titul Marvel's Avengers vyšel 4. 9. minulého roku s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Naše recenze: