Ambiciózní akční adventura Marvel's Avengers má daleko k velkému úspěchu, ve který doufaly společnosti Crystal Dynamics a Square Enix. Plnohodnotná příběhová kampaň pro jednoho hráče není nejhorší, ale multiplayer v hráčích nevyvolává velký zájem. Změnit to má příchod nových bezplatných hrdinů s dalším příběh a změna systému, která je poněkud zmatená.

Tvůrci se rozhodli upravit systém získávání úrovní a odemykání kosmetických předmětů, aby zabránili rychlému rozvoji hrdinů. Od 18. 3. bude nutné získat více zkušenostních bodů pro odemknutí další úrovně od 25. do 50. levelu. Současně dojde k odstranění náhodného systému pro získání kosmetických předmětů. Hráči budou přesně vědět, co dostanou.

Rozhodnutí vývojářů nenachází v komunitě Marvel's Avengers pochopení. Crystal Dynamics chtějí udržet hráče tím, že je budou nutit více grindovat a ztíží rozvoj hrdinů. To podle mnohých nedává smysl. Dle spekulací je tohle příprava na budoucí přechod hry do free-to-play modelu.

Přečtěte si také: Marvel's Avengers: Za měsíc next-gen verze a Hawkeye DLC

18. 3. dorazí velká aktualizace s vylepšením pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Přítomen bude také dodatečný balíček Hawkeye. Na nové generaci konzolí titul bude mít vylepšený vizuál a snímkovou frekvenci, stejně tak výrazně rychlejší časy načítání a lepší detaily hrdinů. Na PS5 bude mít každý hrdina jedinečnou haptickou odezvu, kterou pocítíte při hraní na bezdrátovém ovladači DualSense. Na PlayStationu 5 a Xboxu Series X hra poběží v rozlišení 4K, zatímco na Xboxu Series S to bude 1440p.

Rýsuje se ještě jedna novinka. Ta by mohla být o něco zajímavější. Koncem toho měsíce by do Marvel's Avengers měla dorazit HARM Room. V zásadě půjde o nový režim ve stylu hordy. Hráči si vyberou svého hrdinu a budou čelit obrovské skupině protivníků. K dispozici mají být různé konfigurace a možnost nastavit si velikost vlny, které chcete čelit.

Hra Marvel's Avengers vyšla 4. 9. 2020 s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Dostupná je také na Google Stadia.