Za dva týdny se vrátí oblíbená arkádová bojová hra ve stylu Smash Bros pro velké i malé. Nová verze MultiVersus láká na vylepšení a Marka Hamilla v roli Jokera.

To je příjemné překvapení vzhledem k tomu, že filmová hvězda nedávno oznámila, že po úmrtí Kevina Conroye (dlouhá léta hrál Batmana) se už nestane ikonickým padouchem DC. MultiVersus tak bude jednou z posledních příležitostí, kde oba herce uslyšíme.

Na soupisce hratelných hrdinů najdete nejrůznější postavičky z DC Comics, Looney Tunes, Cartoon Network, Game of Thrones, Tom & Jerry, Gremlins, Rick & Morty a The Iron Giant.

MultiVersus jako free-to-play hra vyjde 28. 5. letošního roku na počítače, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Titul bude podporovat cross-play a přenesení postupu mezi platformami.

Hra původně dorazila v létě 2022 a její veřejné bety se zúčastnilo až 20 milionů hráčů. Pak ale byla vypnuta a tvůrci se rozhodli ji přepracovat a vylepšit, mj. přejít na Unreal Engine 5, přinést lepší hratelnost i další postavy a arény.