Po měsíci jsou tady nové informace o Test Drive Unlimited Solar Crown. Navzdory tomu, že by měly open-world závody vyjít v tomhle roce, tak je celkem ticho. Společnost Nacon hru moc nezmiňuje a místo ní vývojáři zveřejňují informace na blogu. Před měsícem se věnovali velkému výběru aut a nákupu ojetých i nových vozů. Potvrdili, že na výběr budou americké, italské i německé vozy, včetně každodenních automobilů, super-aut, off-road nebo GT.

Teď tady máme detaily o mapě otevřeného světa. Jak víme z dřívějška, studio KT Racing zpracovalo bývalou britskou kolonii v celé své kráse. Virtuální Hongkong má být v měřítku 1:1 a nabídnout přibližně 600 kilometrů silnic k prozkoumání. Ostrov má být rozmanitý, od tradičních úzkých uliček starého města přes široké dálnice, kde můžete pořádně sešlápnout pedál, až po terénní horské stezky, které vyžadují zručnost a techniku.

Zážitek z jízdy má být realistický a náročný, současně přístupný pro všechny řidiče. Důležitá bude znalost terénu, abyste zvládli rychlost, průjezd zatáčkou, nerovnosti na silnici, povětrnostní podmínky, viditelnost... Na to navazuje dynamický systém počasí a denní doby. Déšť má mít významný vliv na chování vašeho vozu. Abyste se vyhnuli nečekaným smykům, musíte přizpůsobit jízdu a možná změnit pneumatiky. Také nezapomeňte zapnout stěrače.

Co se týče realistického ztvárnění ostrova, tak kreativní ředitel Alain Jarniou odhaluje, že pro zdůraznění rychlé a plynulé jízdy vytvořili velmi hustou městskou síť Hongkongu, ale udělali drobné úpravy kvůli některým příliš úzkým uličkám. Naopak na hlavních dopravních tepnách bylo provedeno několik lehkých úprav, aby byly zábavnější a přizpůsobené velmi rychlým automobilům. Zkušenosti z WRC byly využity k přetvoření některých pěších a turistických cest na malé horské silnice.

Všude byste měli narazit na odlišné aktivity, události a předměty, které můžete najít a posbírat. Vrací se vraky, jejichž části lze najít po celém ostrově. Komu se podaří najít všechny díly, může do své garáže získat několik ikonických aut. Na silnici budete překonávat rychlostní rekordy, utkáte se s ostatními hráči nebo přáteli ve výzvách atd. Samozřejmě nebudou chybět hlavní pamětihodnosti Hongkongu, které tvoří jeho slavné panorama, a ikonická místa z filmů, jako je Monster Building.

Test Drive Unlimited Solar Crown má vyjít v letošním roce (na Steamu je uvedeno již brzy) na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Verze pro PS4 a Xbox One byly už dříve zrušeny.