Červenec bude chudší o jeden výrazný titul. Společnost Electronic Arts oznámila odklad Immortals of Aveum. Magická first-person střílečka nevyjde plánovaného 20. 7., ale 22. 8. na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

„Měsíc navíc bude využit pro doladění hry a další optimalizaci,“ vysvětlil Bret Robbins, šéf Ascendant Studios, který byl předtím kreativním ředitelem Dead Space a Call of Duty ve Sledgehammer Games. Dle jeho slov se jim potvrdilo, že Immortals of Aveum je výjimečná hra. Aby ale mohli naplno přivést k životu svou vizi, potřebují několik týdnů navíc. „Dlužíme to sobě i vám, abychom to zvládli,“ dodal Robbins.

Immortals of Aveum vypráví příběh Jaka, který se připojí k elitnímu řádu bojových mágů s cílem zachránit svět na okraji propasti. Na obou stranách nekonečné války proti sobě stojí legie vojáků a Jak musí odhalit tajemství znepokojivé minulosti Aveumu, jinak nebude mít tento svět naději na záchranu. Osvojte si tři magické síly a sesílejte kouzla se smrtící dovedností ve hře, která odporuje konvencím žánru FPS. Dokončení kampaně se odhaduje na přibližně 25 hodin. Hra ale nabídne také nepovinné vedlejší cesty a skrytý tajemství.

V červenci tak zůstává Oxenfree II, Pikmin 4, Jagged Alliance 3, Remnant II nebo PC port PS5 akční plošinovky Ratchet and Clank: Rift Apart. Naopak v srpnu nás čeká Atlas Fallen (10. 8.), Moving Out 2 (15. 8.), Shadow Gambit: The Cursed Crew (17. 8.), The Texas Chain Saw Massacre (18. 8.), Armored Core VI: Fires of Rubicon (25. 8.) nebo Baldur's Gate III (31. 8.).