Aktualizace: Pokud rádi hrajete hry v jazyce, kde se odehrávají, tak bude mít z části radost. Mafia: Domovina (v angličtině Mafia: The Old Country), která se odehrává v Sicílii na počátku 20. století, bude mít hlasové projevy v sicilštině.

Informaci potvrdily sociální sítě série Mafia a dodaly, že kromě toho bude do italštiny přeloženo uživatelské rozhraní a titulky. Jak víme od oznámení, my se můžeme těšit na český dabing.

Jak si můžete přečíst v původní zprávě, hráči nechápali rozhodnutí vynechat italský dabing. Ten sice ve hře nebude, ale alespoň nabídne sicilské hlasové herce. Takto budou pravděpodobně mluvit některé postavy, pravděpodobně obyvatelé ostrova. Na podrobnosti si ale musíme ještě počkat.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Včera oznámený prequel slavné české Mafie s názvem Mafia: Domovina (v angličtině Mafia: The Old Country) udělat radost mnoha hráčům. U nás zejména poté, co obchody Steam a Xbox Store začaly uvádět nejen české titulky, ale také český dabing.

V zahraničí jsou hráči z drsného mafiánského příběhu zasazeným do brutálního sicilského podsvětí na počátku 20. století také nadšeni. Přece jen není moc her (pokud vůbec nějaká), která by nás zavedla na Sicílii, do hlavního mafiánského města.

Z toho důvodu nechápu absenci italského dabingu, který by podpořil atmosféru a vtáhnutí do hry. Steam ani Xbox Store italský dabing neuvádějí. Místo něj potvrzují dabing v angličtině, němčině, francouzštině, španělštině, češtině, a dokonce i v ruštině. Nespokojení hráči poukazují na to, že italský dabing měly všechny tři předešlé díly série, včetně remaku první Mafie.

Postupně se fanoušci shlukují na Steamu a jinde, kde žádají o italský dabing, respektive dabing v sicilštině. Pokud nebude, je to prý jako hrát sérii A Plague Tale v jiném jazyce než ve francouzštině. Má to kazit zážitek. Jeden například nechápe český dabing, když nebude italský v Mafii s charakteristickým italským slangem.

Mafia: Domovina (Mafia: The Old Country) vyjde v roce 2025 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Společnost Take-Two Interactive očekává uvedení na trh ve fiskálním roce 2026. Ten začíná 1. 4. 2025. S ohledem na to, že během podzimu má dorazit Grand Theft Auto VI od Rockstar Games (mateřská společnost Take-Two), tak bychom se na Sicílii měli podívat v první polovině roku 2025.