Včera Sony oznámila ukončení prodejů hry Concord a brzké vypnutí serverů. To vyvolalo pozdvižení u lovců trofejí, kteří se snaží získat všechny trofeje, aby odemkli tu platinovou. To v případě Concordu ale není tak jednoduché, pro platinu je nutné dosáhnout úrovně 100. To je maximální úroveň ve hře.

Lovci trofejí si uvědomují, že platina Concordu může být nejvzácnější trofejí v historii PlayStationu. Nemají ale moc času, k vypnutí serverů dojde už za dva dny, 6. 9. 2024. Z toho důvodu se přihlásí do zápasu a poté skočí do propasti. To je dle všeho nejefektivnější způsob, jak ukončit hru, nasbírat zkušenostní body a přejít do dalšího zápasu.

Být to za normálních okolností, tak by vývojáři takové hráče trestali a snažili se jim v tom zabránit, protože ničí zápasy ostatním hráčům. Teď je to ale už jedno…

Připomeňme, že Sony bude všem hráčům vracet peníze (PS Store, Steam a Epic Games Store). Pokud někdo koupil fyzickou verzi hry, má se obrátit na svého prodejce. Otázkou je, jak to bude s Concordem v budoucnu. Tým se snaží přijít na to, jak udělat hru pro hráče atraktivnější. V budoucnu se tak v jisté formě může vrátit.