Na největší projekt společnosti CI Games si budeme muset počkat. Pokračování akčního hardcore RPG titulu Lords of the Fallen nevyjde v letošním roce, ale až v roce následujícím, prozradil generální ředitel Marek Tymiński. Uvedl také, že se Lords of the Fallen 2 budou prodávat za plnou cenu.

„Vytváříme hru, která je větší než předchozí díl. Pokračování zavede hráče do temného fantasy a nabídne náročný bojový systém. Ten byl oproti Lords of the Fallen výrazně upraven. Čeká nás ještě hodně práce,“ uvedl Tymiński.

Hra Lords of the Fallen 2 byla oznámena už dříve, stále ale nemáme k dispozici důležité detaily. První díl prodal 3 miliony kopií a vydělal zhruba 50 milionů polských zlotých. Dvojka má za sebou turbulentní vývoj. V roce 2015 ukončili CI Games spolupráci se studiem Deck13, které vytvořilo první díl. O tři roky později bylo oznámeno, že Lords of the Fallen 2 má na starost americký tým Defiant Studios. I tato spolupráce ale skončila neúspěchem. Nakonec CI Games založili vlastní studio Hexworks, aby se o pokračování postaralo.

„Lords of the Fallen 2 jsou z hlediska potenciálu a rozpočtu největším projektem CI Games. Předchozí díl vygeneroval tržby z prodeje přesahující 100 milionů polských zlotých a zisk přibližně 50 milionů. Celkové prodeje jsou tři miliony kopií, ale díky předplatným PlayStation a Xbox se ke hře dostalo asi 10 milionů hráčů,“ dodal Tymiński v tiskové zprávě.

Daří se také Sniper Ghost Warrior Contracts, který přesáhl milion prodaných kusů od roku 2019. Franšíza Sniper Ghost Warrior celkově dosáhla na více než 11 milionů prodaných kopií. To je pro CI Games velký úspěch, zejména po neúspěchu Sniper Ghost Warrior 3 s otevřeným světem. Nadále je v plánu prodávat další hry z této série za střední cenu. To se týká i Sniper Ghost Warrior Contracts 2. Ten má dorazit už brzy na všechny hlavní platformy. CI Games mají dva oddělené týmy.