Až dohrajete Elden Ring, tak si můžete pomalu připravovat nervy na další dobrodružství. Tentokrát nebude od expertů z FromSoftware, ale od polského studia CI Games, které na příští rok plánuje Lords of the Fallen 2.

„Lords of the Fallen 2 je náš největší projekt. Marketingovou kampaň zahájíme ve třetím čtvrtletí letošního roku, vydání je plánováno na rok 2023. Výroba hry probíhá podle plánu,“ prohlásil generální ředitel Marek Tymiński před investory.

Fanoušky prvního dílu Lords of the Fallen může těšit, že druhý díl má mnohem vyšší rozpočet a vyjde pouze na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Klíčový je zážitek pro jednoho hráče.

Hra Lords of the Fallen vyšla v roce 2014 a netajila se inspirací sérií Dark Souls od zmíněných FromSoftware. Ve stejném roce bylo oznámeno pokračování, na němž se nepodílejí Deck13 Interactive (původní autoři), ale Defiant Studios. Pak ale nastaly problémy ve vývoji a ambiciózního projektu se nakonec ujal nový interní tým CI Games pojmenovaný Hexworks.

Paralelně s Lords of the Fallen 2 v CI Gamem připravují další díl série Sniper Ghost Warrior, což není překvapivé, když Sniper Ghost Warrior Contracts 2 v loňském roce vygeneroval přibližně 61 procent příjmů. Zisk měla firma 36,81 milionu zlotých a na vývoj a marketing Lords of the Fallen 2 vyčlenila 42 milionů zlotých.

Třetí projekt u CI Games vzniká ve spolupráci s českým studiem BatFields, které chystá dosud neoznámený survival. Ten má pohánět Unreal Engine 5.