Videoherní Londýn v podání Ubisoftu jsme mohli už jednou prozkoumat. V britské metropoli se odehrávala historická akční adventura Assassin's Creed: Syndicate. To byl ale Londýn zasazený do Viktoriánského období, zatímco ve Watch Dogs Legion náš čeká jeho novodobá verze. Jak bude tento svět velký?

Ubisoft postupně zveřejnil části mapy. Fanoušek s přezdívkou Slicshuter si dal tu práci, jednotlivé kousky poskládal a zjistil, že Londýn ve Watch Dogs Legion bude šestkrát větší než v AC: Syndicate. Pro velkou část výpočtu byla použita katedrála svatého Pavla. Na základě její virtuální délky (ve Watch Dogs Legion je to 175 metrů) dokázal dotyčný spočítat, že virtuální Londýn bude mít v hackerské akci přibližně 25 kilometrů čtverečních.

Stejná katedrála se nachází i v Syndicate a viktoriánský svět má mapu o rozloze 3,7 kilometrů čtverečních. To znamená, že ve Watch Dogs Legion bude mapa šestkrát větší než v Assassin's Creed: Syndicate. To ve Watch Dogs 2 jsme měli 22 kilometrů čtverečních, ovšem polovinu tvořila voda, což se v chystaném díle stát nemůže – přece jen, řeka Temže nemá takovou rozlohu jako moře a záliv v San Francisku.

Výpočet virtuálního Londýna jde ruku v ruce s nedávným prohlášením Ubisoftu. Francouzská vydavatelská a vývojářská společnost, která má studia po celém světě, se nehodlá vracet k malým hrám. Dle generálního ředitele vidí budoucnost ve hrách s rozsáhlým a detailním otevřeným světem.

Watch Dogs Legion vyjdou 6. března 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Titul bude dostupný i v rámci streamovací služby Google Stadia. Očekávat můžeme české titulky.