Pozornost týmu Massive Entertainment se v letošním roce stáčí na akční dobrodružnou open-world hru Avatar: Frontiers of Pandora, která nás do známého světa Jamese Camerona vezme z pohledu první osoby. Ve švédském studiu ale pracují ještě na dosud blíže nepředstaveném Star Wars projektu. O něm víme pouze to, že se bude odehrávat v otevřeném světě.

To by se ale v letošním roce mělo změnit. Kreativní ředitel Julian Gerighty popřál šťastný nový rok s tím, že rok 2023 pro ně bude obrovský. V tweetu dodal, abychom se připojili k dobrodružství, přidal hashtag #MassiveStarWars a logo Star Wars s logy Ubisoftu, Massive a Lucasfilmu. Samozřejmě to hned nemusí znamenat, že hru letos představí, ale po této zprávě vzrostlo očekávání.

Na konci roku 2022 jsme vás informovali, že Massive hledá testery pro Star Wars. Testy budou probíhat ve švédském městě Malmö, kde Massive Entertainment sídlí. Z toho důvodu bude studio upřednostňovat místní hráče.

Takhle zvenku se zdá, že jde o zatraceně obrovský a ambiciózní projekt, jenž využívá technologické know-how Massive Entertainment, včetně enginu Snowdrop, který pohání hry ze série The Division.

Jádrem hry je údajně plně otevřený svět a rozsáhlý a detailní příběh, jehož hnací silou je plně přizpůsobitelný hrdina, který kráčí po cestě zvolené samotným hráčem. Vývojáři mají mít přístup k historickým materiálům Lucasfilmu, včetně lokací, zbraní a postav, aby vytvořili výjimečný titul.

„Galaxie Star Wars je úžasným zdrojem motivace pro naše týmy inovovat a posouvat hranice našeho média. Vytváření nových světů, postav a příběhů, které se stanou nedílnou součástí Star Wars, je pro nás úžasnou příležitostí. Naše studio Massive úzce spolupracuje s Lucasfilm Games na vytvoření originálního dobrodružství Star Wars, které se liší od všeho, co jsme dělali dřív,“ uvedl při oznámení projektu generální ředitel Ubisoftu.

Julian Gerighty tehdy mluvil o jedinečné hře v rámci ságy s poutavým příběhem a postavami, se kterými se hráči mohou ztotožnit a navázat s nimi kontakt.

„Chceme vzít to, co je na Star Wars známé a rezonující, a vyprávět příběhy nových postav, které mají své vlastní motivy a zájmy,“ dodal.

Pokud nadále platí dřívější informace od Ubisoftu, tak Avatar: Frontiers of Pandora vyjde ve fiskálním roce 2023-2024, což znamená v období od 1. 4. 2023 do 30. 6. 2024 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Otázkou zůstává, kdy Star Wars. Nicméně Disney chce údajně každých šest měsíců jednu novou Star Wars hru. Ve vývoji oficiálně jsou:

  • Akční adventura od Amy Hennig – Skydance Media
  • Neoznámená FPS – Respawn Entertainment
  • Hra s otevřeným světem – Ubisoft Massive
  • Star Wars Eclipse – Quantic Dream
  • Star Wars: Knights of the Old Republic Remake – Saber Interactive
  • Star Wars Jedi: Survivor (pokračování Fallen Order) – Respawn Entertainment
  • Star Wars: Hunters – Zynga
  • Neoznámená strategie – Respawn Entertainment, Bit Reactor

Přesné datum má zatím jen Star Wars: Jedi Survivor, vyjde už 17. 3. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Na letošek je slibovaná rovněž free-to-play onlinovka Star Wars: Hunters, zatímco remake Knights of the Old Republic může být prý nejdříve 2024 a akční adventura Star Wars Eclipse od tvůrců Detroit: Become Human nejspíš až 2027 nebo 2028. Star Wars od Ubisoftu bychom tak mohli zasadit někde mezi, možná 2024?