Společnost Sloclap nakonec splní slib, že v srpnu vydá větší aktualizaci do bojovky Sifu. Letní update vyjde 31. 8. a přidá herní modifikátory, bodovací systém a další oblečení.

Nové modifikátory hratelnosti mohou boj ve Sifu značně usnadnit, nebo ztížit. Lehčí si hru můžete udělat tak, že si nastavíte nekonečné zdraví, případně nerozbitné zbraně. Když budete chtít otestovat své bojové schopnosti, můžete odstranit respawny, snížit maximální zdraví hlavního hrdiny na jedinou ránu, posílit sílu nepřátel apod.

Modifikátory můžete libovolně kombinovat. Pokud budete používat ty pro usnadnění hry, tak byste měli vědět, že vám zabrání v získání trofejí.

Nový systém bodování zohlední všechny provedené údery, kopy a další vaše kung-fu pohyby. Hodnotit vás bude podle jejich plynulosti, efektivity a rozmanitosti tak, abyste na konci běhu získali hodnocení.

Nakonec byly přidány také dva nové kostýmy. Master Hand oblékne hlavního hrdinu do stylového kabátu a klobouku. Klobouk vám však na hlavě zůstane jen tak dlouho, dokud vás nikdo nezasáhne, takže jediný způsob, jak si klobouk udržet po celou hru, je projít celým příběhem Sifu bez jediné rány od protivníka. To doplňuje Enforcer Armor, taktické vybavení určené majitelům Deluxe Edition.

Vývojáři nyní chystají zimní aktualizaci. Ta přidá bojové arény, jež budete muset absolvovat. A každá aréna, která bude představovat nová prostředí, jež dosud nebyla v Sifu použita, a nabídne vlastní specifické cíle, které budou hráči muset splnit.

S čím fanoušci nemají počítat, tak jsou příběhová rozšíření. Tvůrci jsou s koncem hry spokojeni a zaměřili se pouze na rozšíření hratelnosti. Co se naopak chystá, tak jsou porty na další platformy. Sifu je od 8. 2. letošního roku dostupné na PC, PlayStationu 5 a PlayStationu 4. Vypadá to, že po roce může hra dorazit na další platformy.