Pokud jde o adventuru Life is Strange: Double Exposure, o návratu do oblíbeného světa a k ještě oblíbenější postavě Max Caulfield se dosud hovořilo především v souvislosti s menší kontroverzí. Hráči, kteří si předobjednají nejdražší edici, totiž dostanou přístup k prvním dvěma kapitolám celé dva týdny před formálním vydáním, což se mnoha fanouškům z různých důvodů nezamlouvá. Pod slupkou tradičně nevábných praktik vydavatele Square Enix se ale stále skrývá hra, na kterou se nyní můžeme podívat zásluhou překvapivě rozsáhlých záběrů z hraní.

Na konci minulého týdne došlo k vydání 18 minut záběrů, které ukazují úvod Life is Strange: Double Exposure. Moc spoilerů tu tedy nenajdete, místo toho vás čeká pohled na dobře známé zpracování nového Maxina příběhu. Rukopis studia Deck Nine, které převzalo otěže série po vývojářích z Dontnod Entertainment a které má na svědomí Life is Strange: Before the Storm a vynikající Life is Strange: True Colors, je tak dobře patrný i zde.

Přece jen je tu ale k vidění něco nového, a to pokročilejší zpracování fotografování. To budou mít očividně hráči pevněji v rukou, navíc se zdá, že výsledné fotografie bude možné v herním světě použít různými způsoby. A pokud by o tom náhodou někdo pochyboval, tak ano, Max znovu namluvila Hannah Telle, kterou jsme mohli slyšet už v původním Life is Strange z roku 2015. Dokonce tu máme rozhovory nejen s hlavní dabérkou, ale i s řediteli vývoje.

Life is Strange: Double Exposure vyjde 29. října/októbra 2024 ve verzi pro PC (Steam), PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Později vyjde také na Nintendo Switch.