Krátký gameplay trailer připomíná, že majitelé dražších edic F1 23 už mohou hrát. Ostatní musíte počkat do pátku 16. 6., kdy hra vyjde na PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox.

Video láká na nové drama na okruzích, nové tratě, návrat příběhového režimu Braking Point, vylepšenou fyziku, lepší ovládání monopostu, červené vlajky i možnost nastavit si 35% vzdálenost závodu. Má jít o dokonalou rovnováhu mezi krátkými a dlouhými variantami závodu, přičemž se stále dodržuje pravidlo povinných zastávek v boxech.

Co se nových destinací týče, tak závodit budete na městském okruhu v Las Vegas a okruhu Losail v katarském Dauhá. Mezi okruhy, které nejsou součástí sezóny 2023, ale budou ve hře jsou Circuit Paul Ricard (Francie), Shanghai International Circuit (Čína) a Algarve International Circuit (Portugalsko) - známější jako Portimão. Na těchto tratích budete moci jezdit v různých herních režimech.

Včera rovněž vyšly první recenze. F1 23 ve verzi pro PS5 má na Metacritic průměrné hodnocení 83 %, PC verze má o procento méně. Recenzenti si pochvalují návrat příběhového režimu, důraz na vizuální stránku i novou fyziku. Někteří však poukazují na to, že vzrušení z jízdy je skvělé, ale kromě Braking Pointu 2 se hra moc nezměnila.