Dnes už kultovní fantasy RPG Risen od autorů Gothicu vyjde na PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch, oznámila společnost THQ Nordic a jako datum uvedení na trh stanovila 24. 1. 2023.

Půjde o stejnou hru, která vyšla v roce 2009 na PC a Xbox 360, s tím, že poběží plynule a v plné kvalitě, stejně tak bude mít přepracované uživatelské rozhraní. PC verze se dočká aktualizace s podporou gamepadu.

Risen je akční RPG v otevřeném světě, kde má každý vás čin svůj následek. Ostrov je rozdělen mezi čtyři frakce, abyste se mohli rozhodnout, ke které straně se přidáte. Na výběr budete mít přes 20 kouzel a s každou úrovní se vaše postava naučí nové schopnosti a vylepší ty staré. Samozřejmostí je bezpočet vedlejších úkolů a herní doba přesahující 60 hodin.

„Vládněte meč, naučte se umění boje s holí, nebo se staňte silným mágem. Proklestěte si cestu zemí plnou záhadných zemětřesení, obávaných příšer a nepředstavitelných pokladů,“ láká tisková zpráva.

„Silné otřesy na ostrově Faranga jsou pro jeho obyvatele špatné znamení. Prastaré chrámy povstaly ze země a přivedly s sebou bizarní stvůry, které terorizují okolní oblast. Mezi lidmi se šíří strach a panika.“

Připomeňme, že pod THQ Nordic vzniká ještě remake prvního Gothica. O něm jsme dneska také psali.