Senua's Saga Hellblade 2 je podle novinářů první skutečnou next-gen hrou a prezentuje to, co dokáže Unreal Engine 5. Studiu Ninja Theory se za podpory Microsoftu mělo podařit vytvořit velice kvalitní a propracovaný zážitek, který se může rovnat s kvalitou známou od PlayStation Studios: Uncharted, The Last of Us, Marvel's Spider-Man nebo God of War.

Zahraniční novináři, kteří měli možnost si pokračování trýznivé cesty keltské válečnice na méně než hodinu zahrát, tak mluví o úžasně realistické příběhové akční hře. Ta má nabídnout jedinečné postupy technických umělců, plynulou a svižnou akci, propracovaný a realistický boj a nezapomenutelnou atmosféru.

Při boji bude důležité uhýbat a číst rytmus nepřátelských útoků, které se budou lišit dle protivníka. I když se zapojíte do větších bitev, tak souboje probíhají pouze jeden na jednoho a jsou pomalé a velice brutální. Nechybí ani hádanky.

O vtažení do hry a toho, co Senua prožívá při překonávání temnoty uvnitř i vně, se postaraly výkony Meliny Juergens. Herečka hlavní hrdinky dlouhé měsíce pilně trénovala, aby zvládla vše, co má ve hře zvládnout Senua. Přitom se chtěla dozvědět více o tom, co její postava ve hře prožívá. Senua se pochopitelně nevyrovnala s tím, co se jí děje v hlavě. Nadále vidí to, co není. A navíc slyší podivné hlasy. A ne, není to jen jeden hlas.

Na druhou stranu je hra vysoce skriptovaná a filmová, což nemusí být každému po chuti. V Ninja Theory totiž vsadili na kratší lineární zážitek, u něhož mohli vyšperkovat sebemenší detail. Příběh má začátek, prostředek a konec. Je to hra pro ty, co si chtějí v pátek večer sednout, nasadit si sluchátka, zhasnout a ponořit se do zážitku, který není na 50 hodin. Délka hry bude 7 až 8 hodin.

Co někteří hráči budou ve velkém kritizovat, tak je snímková frekvence. Verze pro Xbox Series X/S bude uzamčena na 30 snímků za sekundu s dynamickým rozlišením, aby vše působilo filmovějším dojmem. Stejně mluvili zástupci Bethesdy v případě Starfieldu. U Hellblade 2 měl být důraz kladen na grafiku a dle dostupných informací nebudou existovat ani žádné grafické režimy. Na PC ale bude možné nastavit jinou snímkovou frekvenci dle hardwarových možností. Podle dojmů novinářů to ale ničemu nevadí.

Přežít mýty vikinského Islandu se budete moci vydat 21. května/máje, kdy Senua's Saga Hellblade 2 dorazí na PC a Xbox Series X/S, včetně Game Passu. S ohledem na herní dobu se bude prodávat za 50 dolarů/eur.