Pro fanoušky sci-fi střílečky Halo Infinite, kteří čekají na kooperativní kampaň a režim Forge, nemáme dobrou zprávu. Potvrdily se předešlé informace, které naznačovaly, že k vydání tohoto obsahu dojde až během jara.

Ačkoli si už nyní můžete zastřílet v bezplatném multiplayeru a příběhová kampaň vyjde 8. 12. 2021, tak kooperativní kampaň dorazí nejdříve v květnu 2022, tedy šest měsíců po oficiálním vydání hry, a na režim Forge má dojít nejdříve koncem léta nadcházejícího roku.

V rozhovoru pro britský Eurogamer to řekl šéf kreativního oddělení studia 343 Industries. Navzdory původním plánům došlo ještě k posunu. Původně měla první sezóna Halo Infinite probíhat tři měsíce, nyní je v plánu na šest měsíců, což se odráží na tom, že co-op kampaň dorazí během druhé sezóny, zatímco Forge až během třetí sezóny.

Joseph Staten se v současné době nechtěl zaváhat k přesnému termínu. Záleží na tom, zda se něco z důvodu priority neposune nahoru. Třeba kdyby se ukázalo, že systém postupu nefunguje podle představ, tak dostane pochopitelně přednost.

Server IGN mezitím přinesl další gameplay záběry z kampaně: