Konečně se můžeme podívat na plnohodnotný trailer z hororu The Callisto Protocol, který připravuje bývalý autor Dead Space. Glen Schofield ze studia Striking Distance Studios se navíc pochlubil datem vydání a přidal i nové screenshoty.

„Jsem nadšený, že se vracím ke svým kořenům se zcela novým pojetím žánru sci-fi survival hororu,“ prohlásil Schofield. Dva roky po dokončení Dead Space totiž opustil Electronic Arts a ve spolupráci s konkurenční společností Activision založil Sledgehammer Games, kde mu ale Activision nenechal volné ruce a nutil ho držet se zajetých kolejí série Call of Duty.

The Callisto Protocol je jeho splněným snem. A je to z dnešního dvouminutového traileru znát. Hrát budeme za hlavního hrdinu Jacoba Leeho, jemuž propůjčil hlas Josh Duhamel. Jacob je pilotem nákladní lodi, jež převáží záhadný náklad. Loď ztroskotá na Jupiterově měsíci Callisto a Jacob skončí v místním obrovském vězení zvaném Black Iron. Brzy se ukáže, že se na Callistu stalo něco strašného a zmutovaní lidé – takzvaní biofágové – zaplnili celé vězení. Biofágové jsou strašlivá monstra ze záhadné epidemie, kterou budeme muset nejspíš vyřešit.

The Callisto Protocol se měl původně odehrávat ve stejném universu jako PUBG, ale nedávno bylo oznámeno, že příběh The Callisto Protocol přerostl původní záměr a tenhle survival horor se osamostatnil.

The Callisto Protocol vyjde 2. 12. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Více informací o hře jsme napsali zde.