Pokud patříte mezi majitele Xboxu Series X/S, kteří čekají na letošní hit – Black Myth: WuKong, tak byste se brzy mohli dočkat. Akční RPG totiž obdrželo věkové doporučení.

Rating udělila americká organizace ESRB (Entertainment Software Rating Board). To naznačuje, že Xbox Series X/S verze se blíží. Pravděpodobně vyjde do konce letošního roku. Když ne, tak někdy na začátku 2025.

Black Myth: WuKong je akční RPG. Na konci letních prázdnin vyšlo na PC a PlayStation 5. Během prvního měsíce se prodalo více než 20 milionů kusů. Díky tomu se hra od čínského studia Game Science řadí mezi nejprodávanější hry na světě.

Xbox Series X/S verze měla původně vyjít ve stejném termínu, ale kvůli problémům s optimalizaci byla odložena na neurčito. V oficiálním vyjádření se psalo o nesplnění standardů. Údajně za to mohla méně výkonná konzole Xbox Series S. To ale Microsoft odmítl. Říká se, že mají v Game Science tajnou dohodu se Sony, jež jim brání vydat hru na konkurenční konzole dříve.

DODATEČNÝ OBSAH

Kromě toho se říká ještě jedno. V prvních měsících nového roku by měl dorazit dodatečný obsah. Spekulovalo se o dvou DLC, která využijí obsah vystřižený během vývoje základní hry. Původně ve hře prý mělo být třináct kapitol. Kvůli omezenému rozpočtu k tomu však nedošlo a ve hře jich je pouze šest, plus závěrečná část. Určitá práce ale na tomto obsahu měla být udělána, což může být základní kámen pro DLC.