Sice Gamescom začíná až příští týden, ale příznivci Lies of P si ho mohou užívat už dnes skrz nový gameplay trailer ukazující spoustu nepřátel, prostředí a postav.

Video nese název „Kolik lží?“ a hlas v něm v překladu říká: Kolik lží bys řekl? Kolika nepřátelům bys čelil? Kolik bitev bys vydržel? Kolik vítězství? Kolik neúspěchů? Kolik zlomených srdcí? Kolik zvěrstev? Kolik lží bys řekl... abys byl člověkem?

Lies of P je reinkarnací klasického příběhu o Pinocchiovi, ale v podobě, kterou byste od pohádky neočekávali. Co je ale stejné, tak jsou lži. Ty se ve hře stávající symbolem toho, že je Pinocchio člověkem. Lhaní bude jádrem příběhu i hratelnosti samotné. Budete plnit vzájemně propojené procedurální úkoly, jejichž průběh se odvíjí od toho, jak moc lžete. Tato vaše rozhodnutí posléze ovlivní i to, jak celý váš příběh skončí.

Pokud vás Lies of P láká, ale současně se bojíte obtížnosti podobné jiným soulslike her, tak vývojář Jiwon Choi uklidňuje. Dle jeho slov nechtějí, aby hráči při hraní Lies of P měli pocit příliš obtížné hry, ve které je těžké se vyznat. Chtějí, aby jejich hra byla přístupná a zábavná úplně pro každého.

Lies of P vyjde 19. 9. letošního roku na PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox. Titul bude dostupný také v předplatném Game Pass, i když ho propaguje také Sony.