Pokračování kladně hodnoceného sci-fi thrilleru Deliver Us the Moon z roku 2019 má stanovené datum vydání. Z Měsíce se hráči na rudou planetu budou moci přesunout 27. 9. letošního roku. Deliver Us Mars se bude prodávat ve verzích pro PC (Steam a Epic Games Store), PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One za 30 eur (v přepočtu 740 Kč). Deluxe Edition bude pouze pro PC, a kromě hry obsahuje soundtrack. Předobjednávky jsou s desetiprocentní slevou.

Na Měsíci hráči uskutečnili poslední pokus o záchranu lidstva, hlavní děj se odehrávat kolem Země, kde byly zcela vyčerpány její přírodní zdroje, což lidstvo nutí k dalšímu průzkumu. Ekologický katastrofický příběh se nyní přesouvá na Mars plný prachových bouří a obřích kaňonů.

Deliver Us Mars sleduje Kathy Johansonovou, kterou si možná pamatujete jako malou holčičku z první hry, při jejím útěku z terra firmy. Vydala se raketoplánem na Mars, aby pronásledovala drzé zloděje, kteří ukradli důležité vybavení. To jediné může zabránit tomu, aby se Země dostala do úplného klimatického kolapsu – a také hledá svého ztraceného otce.

Čeká vás více startů raket, hádanek a vylomenin v beztíži, ale tentokrát se budete moci i potápět. Ano, na Marsu je kapalná voda. Vývojáři dále slibují zdolávání plošinovkových výzev a řešení složitých hádanek. Nemluvě o částech odehrávající se na Zemi.

Detailněji se příběhu věnuje tisková zpráva:

„Deset let po misi Fortuna je lidstvo na prahu vyhynutí více než kdy předtím. Po záhadném nouzovém volání z Marsu se nejmladší pozemská astronautka Kathy Johannsonová připojí k lodi Zephyr a její posádce na poslední misi: zachránit lodě kolonie ARK, které ukradla záhadná organizace Outward, a spolu s nimi zajistit přežití lidské rasy.“

„Vstupte na palubu lodi Zephyr a vydejte se na cestu ze Země na povrch Marsu. Vydejte se na cestu drsným a nelítostným terénem, abyste objevili tajemství, která po sobě zanechala organizace Outward. Použijte mozek i sílu a překonejte tak psychické i fyzické výzvy, najděte kolonii ARK a odhalte motivaci těch, kteří stojí za tísňovým voláním, které vás sem přivedlo.“

Na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S se navíc můžete těšit na vylepšený zážitek s ray tracingem pro stíny a odrazy v reálném čase. Další funkce specifické pro jednotlivé konzole budou představeny později. Deliver Us Mars se objeví 12. 6. na PC Gaming Show 2022.