Neúspěch má následky. Společnost Warner Bros. začala propouštět zaměstnance Rocksteady Studios, kde vznikla katastrofálně přijatá akce Suicide Squad: Kill the Justice League.

Kvůli špatným prodejům se má propouštět napříč studiem. Britský Eurogamer informuje o propuštění v oddělení kontroly kvality, kde se počet lidí snížil z 33 na 15. O práci měli přijít také další zaměstnanci, zejména ti, co v Rocksteady Studios pracují krátce. Mezi nimi je ale také několik členů, kteří ve firmě pracovali více než pět let.

Konkrétní čísla neznáme. Zbývající zaměstnanci, s nimiž server mluvil, se obávají o budoucí hry. Na o polovinu menší tým kontroly kvality budou kladeny vyšší nároky.

Suicide Squad: Kill the Justice League vyšlo v únoru letošního roku. Od samotného začátku je hra od tvůrců série Batman: Arkham kritizována. Do vývoje live service projektu na motivy popularity filmu Jamese Gunna byly investovány značné prostředky. S největší pravděpodobností se ale nevrátily a nejspíš ani nevrátí, protože o hru mezi hráči není dostatečný zájem. O tom svědčí odpis ve výši 200 milionů dolarů. Výsledkem je, že za poslední čtvrtletí společnost Warner Bros. vykázala tržby ve vši 9,7 miliardy dolarů a čistou ztrátu 10 miliard dolarů. Z toho 9,1 miliardy dolarů souviselo s odpisy.

Podle neoficiálních zpráv a životopisů několika lidí z Rocksteady Studios to vypadá, že se s novým projektem vracejí ke svým kořenům. Velká část týmu se má soustředit na nový singleplayerový titul.

Už dříve Rocksteady opustilo několik kmenových zaměstnanců. Ti založili nové studio a s podporou Microsoftu chystají akční adventuru pro jednoho hráče.