V Xbox Game Studios měli podepsat dohodu s britským nezávislým studiem Hundred Star Games, které založili Sefton Hill a Jamie Walker, bývalí spoluzakladatelé Rocksteady Studios, kde vznikla série Batman: Arkham. Oba z Rocksteady odešli dlouho před vydáním Suicide Squad: Kill the Justice League, což mnohé překvapilo.

Tvrdí to server Exputer. O novém studiu Hilla a Walkera jsme se dozvěděli na začátku letošního roku. Víme, že dvojice v Londýně chystá akční adventuru pro jednoho hráče, která se řadí do kategorie AAA (s velkým rozpočtem).

Studio bylo založeno už v roce 2022 a podle oficiálních stránek se rozhodlo na zhruba sto zaměstnanců – více než 20 z nich mělo předtím pracovat v Rocksteady. Zbytek tvoří další veteráni a nadějní talenti. Tým nabírá další posily a při vývoji využívá Unreal Engine 5.

Dle všeho Xbox financuje vývoj. S ohledem na to by první projekt od Hundred Star Games měl být minimálně časovou exkluzivitou pro ekosystém Microsoftu, tedy vyjít na PC a Xbox Series X/S. Také by se měl objevit v předplatném Game Pass.