Zima se blíží. Zatopte si v kamnech a vydejte se na nová dobrodružství ve videoherním světě, který i přes zmatek po celém světě nabízí nové a zajímavé hry. I když oproti předešlým rokům jich je o poznání méně. Co nás čeká tenhle měsíc? Na to se právě teď podíváme! 

GIANTS UPRISING

2. 11. na PC (early access) 

Ve hrách často hrajeme za ty hodné. Za ty, co musejí zastavit nějakou zrůdu. V singleplayerové akční adventuře Giants Uprising od tvůrců Bee Simulatoru se to mírně otočí a vžijeme se do obra, který už má dost utlačování ze strany lidí a rozhodl se jim pomstít. Budete jim ničit vesnice a drtit vše, co vám stojí v cestě. 

V předběžném přístupu na Steamu by hra měla být 6 až 12 měsíců. K vyzkoušení je demoverze. 

JUST DANCE 2022

4. 11, na PlayStation, Xbox, Switch a Stadia 

Při dlouhých zimních večer můžete opět rozpohybovat celé své tělo u Just Dance. Letošní ročník přichází se 40 novými písněmi a světy. Tedy s obsahem, který vám umožní zábavným způsobem cvičit a zapojit do toho celou rodinu. Taneční parket bude jen váš. 

CALL OF DUTY: VANGUARD

5. 11. na PC, PlayStation a Xbox 

Z tanečních parketů se přesouváme do alternativní druhé světové války. Hitler je konečně mrtev, ale světu přesto hrozí nebezpečí. Jeho nástupce připravuje tajemný projekt Phoenix. Tomu musejí speciální jednotky Task Force One zabránit. Jde o skupinu vojáků z různých zemí a různého původu, kteří společně povstanou, aby čelili té nejděsivější světové hrozbě a změnili průběh války. S nimi prožijete důležité bitvy druhé světové války, kde budou bojovat o vítězství na několika válečných frontách – na východních a západních frontách v Evropě, v Pacifiku a v severní Africe. Chybět nemůže ikonická obrana Stalingradu. 

K singleplayerové příběhové kampani se přidává klasický multiplayer s dvaceti mapami a pokračování zombie příběhu z Black Ops Cold War, kde se objeví nová monstra. Aby toho nebylo málo, tak Warzone změní kompletně mapu. Battle royale akce bude zasazena do Pacifiku. 

FOOTBALL MANAGER 2022

9. 11. na PC a Xbox 

Populární fotbalový manažer se vrací s novým ročníkem a slibuje nové možnosti a propracovanější techniky. Football Manager 2022 přináší nové, progresivní způsoby, jak najít vítěznou výhodu, vtisknout svůj fotbalový styl a získat si fanoušky. Povedete svůj klub na vrchol fotbalového světa, na trhu budete hledat mladé talenty a kupovat největší hvězdy, připravovat taktiku a mnoho, mnoho dalšího. 

FORZA HORIZON 5

9. 11. na PC a Xbox s českými titulky 

Obrovský svět pestrobarevného Mexika, nepřeberné množství automobilů od těch obyčejných přes džípy až po supersporty, dechberoucí exhibice, klasické závody, nespočet výzev a mnoho dalšího. To je ve zkratce Forza Horizon 5, pokračování série, která je po právu považována za nejzábavnější závody. 

JURASSIC WORLD EVOLUTION 2

9. 11. na PC, PlayStation a Xbox 

Po stavění a správě zoologické zahrady přichází čas na trochu exotiky v pokračování ekonomické a budovatelské strategie Jurassic World Evolution, jejíž děj se odehrává ve světě Jurského parku. Opět se stanete správcem parku a budete mít za úkol nejen pečovat o prehistorické tvory a návštěvníky, ale také získávat nové druhy. Mezi nimi nechybí vodní a létající tvorové. Kromě příběhové kampaně s plněním úkolů se můžete vrhnout do režimu Chaos Theory, jenž nabízí nejdůležitějších události ze známé filmové série. 

AIRBORNE KINGDOM

9. 11. na PlayStation, Xbox a Switch 

Od veteránů, kteří se podíleli na Dragon Age nebo Battlefieldu, nepřichází další akční RPG nebo válečná střílečka, nýbrž budovatelsky zaměřený titul, který vám umožní navrhnout a vybudovat létající město a následně ho spravovat. Musíte uspokojovat potřeby svého kmene, hledat zdroje a ztracené technologie a přilákat do svého nebeského města jiné kmeny. 

GRAND THEFT AUTO: THE TRILOGY – THE DEFINITIVE EDITION

11. 11. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 

Nové GTA to bohužel ještě není, na něj si budeme muset počkat. Místo něho Rockstar přichází s remasterovanými díly Grand Theft Auto 3, Vice City a San Andreas. Tři ikonická města a tři ikonické příběhy ve vylepšeném kabátku s texturami ve vyšším rozlišení pro moderní platformy, upravené ovládání a zaměřování po vzoru GTA 5 a s cenovkou 1600 Kč. 

V listopadu se bude trilogie prodávat pouze digitálně. Fyzické verze pro PS4, Xbox One a Switch budou k dostání od 7. prosince, zatímco na mobily se GTAčka dostanou začátkem roku 2022. 

PUBG: NEW STATE

11. 11. na iOS a Android 

Po úspěchu mobilního PUBG nemůžete následovat nic jiného než další mobilní PUBG. New State sází na multiplayerové battle royale boje až pro 100 hráčů zasazené do roku 2051 s futuristickým prostředím, budovami, zbraněmi a vybavením, včetně dronů a energetických štítů. Pravidla žánru battle royale jsou zachována – hráči jsou bez zbraní vysazeni na ostrově, musí si vybrat místo k přistání a co nejrychleji najít zbraně a další vybavení a poté lovit ostatní hráče, dokud nezůstane nažiju jen jeden. 

SHERLOCK HOLMES CHAPTER ONE 

16. 11. na PC, PS5 a Xbox Series X/S s českými titulky 

Sherlock Holmes je zpátky. Tentokrát se ale dobrodružství soustředí na mladého detektiva, arogantního elegána na prahu dospělosti, který si musí svou prestiž teprve vydobýt. Máme být svědky přerodu mladické domýšlivosti a naivity v charismatického a legendami opředeného muže. Vše se odehraje ve městečku Cordona po boku přítele z dětství Johna (nejde o Johna Watsona). 

Ať už hodláte řešit problémy hrubou silou nebo své nepřátele raději přechytračíte, bude vždy jen na vašem rozhodnutí, jak s každou situací naložíte. 

Na PS4 a Xbox One vyjde hra později. 

BATTLEFIELD 2042

19. 11. na PC, PlayStation a Xbox 

S příchodem nového dílu se série Battlefield mění. Studio DICE přibližuje oblíbenou akci ke Call of Duty a protentokrát úplně vynechává singleplayerovou kampaň. Místo toho nás futuristická válka zavede na drsná multiplayerová bojiště, kde rozhoduje spolupráce a strategie. K tomu přidá netradiční Battlefield Portal, který funguje jako komunitní platforma umožňující vytvořit si vlastní fantasy Battlefield a bitevní vřavu si nastavit podle svých pravidel. Těšit se můžete na zbraně, vozidla, gadgety a dokonce i mapy z Battlefieldu 1942, Battlefieldu: Bad Company 2 a Battlefieldu 3. 

Třetím lákadlem je menší variace na battle royale. Režim Hazard Zone připomíná více Escape from Tarkov s hledáním cenné kořisti a bojem nejen proti jiným hráčům, ale také umělé inteligenci. 

POKÉMON BRILLIANT DIAMOND / SHINING PEARL

19. 11. na Switch 

Nintendo opět zve majitele Switche na dobrodružství ve světě pokémonů. Tentokrát se vývojáři rozhodli pro remake her z Nintenda DS. Původní příběh byl věrně přepracován, abyste znovu mohli navštívit region Sinnoh s bohatou přírodou a horou ve svém středu a postarali se o to, že šampiónem Pokémon League se stanete právě vy. 

V listopadu 2021 ještě vychází: 

  • World War Z – 2. 11. na Switch 
  • Bloodshore – 3. 11. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 
  • Time Loader – 3. 11. na PC 
  • Pinchcliffe Grand Prix – 4. 11. na PC a Switch 
  • Spacelines From The Far Out – 4. 11. na PC a Xbox One 
  • To The Rescue! – 4. 11. na PC 
  • A Boy and His Blob – 4. 11. na Switch 
  • Where Cards Fall – 4. 11. na PC a Switch 
  • Animal Crossing: New Horizons Update 2.0 – 5. 11. na Switch 
  • Animal Crossing: New Horizons Happy Home Paradise DLC – 5. 11. na Switch 
  • Disney Classic Games Collection – 9. 11. na PC, PS4, Xbox One a Switch 
  • My Singing Monsters Playground – 9. 11. na PlayStation, Xbox a Switch 
  • Kainga: Seeds of Civilization – 11. 11. na PC 
  • Skyrim: Anniversary Edition – 11. 11. na PC, PlayStation a Xbox 
  • Star Wars: Knights of the Old Republic – 11. 11. na Switch 
  • Epic Chef – 11. 11. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 
  • Punk Wars – 12. 11. na PC 
  • Shin Megami Tensei 5 – 12. 11. na Switch 
  • The Waylanders – 16. 11. na PC 
  • Klang 2 – 17. 11. na PlayStation, Xbox a Switch 
  • Re:Legend – 21. 11. na PC, PlayStation, Xbox a Switch 
  • Final Fantasy 14 Endwalker expansion – 23. 11. na PC a PlayStation 
  • Cricket 22: The Official Game of The Ashes – 25. 11. na PC, PlayStation a Xbox 
  • Len's Island – 26. 11. na PC 
  • Evil Genius 2: World Domination – 30. 11. na PlayStation, Xbox a Switch 
  • Beyond a Steel Sky – 30. 11. na PlayStation, Xbox a Switch 

A to je konec vážení a milí přátelé. Napište nám do komentářů, která hra vás nejvíce zaujala, u které budete trávit nejvíce svého volného času. My se na vás těšíme za měsíc u nejzajímavějších her pro poslední měsíc letošního roku. Ahoj!