Původně měl režim New Game Plus a obtížnost s trvalou smrtí dorazit do Assassin’s Creed Mirage na konci minulého roku. Nakonec ale vývojáři z Ubisoftu permadeath odložili. Teď je aktualizace na světě, takže se všichni odvážlivci mohou pustit do dalšího Basimova dobrodružství a vyzkoušet si, zda mají schopnosti právoplatného asasína.

V případě permanentní smrti musíte počítat s tím, že se od Animu odpojíte nejen když Basim zemře, ale také když se dopustí nějakého nezákonného činu, jako je například zabití civilisty. Po tomhle selhání se neobjeví klasicky obrazovka s načtením posledního uloženého bodu, nýbrž statistiky. Obsahují informace o herním čase, počtu konfliktů, počet zabitých nepřátel nebo hodnocení. Potom musíte začít zase od začátku.

Naštěstí si můžete zvolit obtížnost. U permanentní smrti je na výběr snadná, normální a těžká. Za splnění získáte odměny v podobě emblému, oblečení a barev. Jen si dávejte pozor na tlapky a fousky, Ubisoft varuje, že se po Bagdádu potuluje nový zabiják. Ještě je nutné si pamatovat jednu věc. Po zvolení permanentní smrti je vypnuté sdílení postupu napříč platformami a ukládání do cloudu. Hodně štěstí.