Máme za sebou první letní prezentaci letošního roku. Sezónu vykopla Sony se svou PlayStation Showcase, kde ukázala připravované hry od svých týmů i partnerů. Jak se vám líbila? Hlasujte v naší anketě.

CHYBĚLY „TRADIČNÍ“ PŘÍBĚHOVKY

Pokud mohu mluvit za sebe, tak jsem zklamán. PlayStation Showcase měla svižné tempo, Sony ukázala spoustu zajímavých a lákavých her, které si chci hned teď zahrát, ale chyběla tomu nějaká pořádná a lahodná tečka. Zkrátka něco, z čeho bych si sedl na zadek a zíral na to s otevřenou pusou.

Jako příznivec singleplayerových her jsem očekával nějakou pecku od PlayStation Studios. Musím se ale spokojit se Spider-Manem 2. Věřím, že bude zábavný a užiji si Petera Parkera a Milese Moralese, ale kde je něco dalšího? Místo „tradičních“ příběhovek ukázala Sony multiplayerové tituly a oddálila se od toho, proč byla PS4 tak úspěšná.

V současné době mohu pouze doufat, že singleplayerovky na show chyběly, protože ještě nejsou připraveny, a těšit se na hry od jiných studií, včetně Alana Wakea 2 od Remedy a Assassin’s Creed Mirage od Ubisoftu a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater od Konami. A samozřejmě na nezávislé tituly, které dostaly dost prostoru a je to dobře. Ovšem takhle to vypadá, že Sony pro letošek vyklidila pole a z těch tradičních her se spoléhá jen na pavouka.

SONY CHCE VYDÁVAT ALESPOŇ DVĚ VELKÉ HRY ROČNĚ A INVESTOVAT 60 % DO DO LIVE SERVICE A 40 % DO TRADIČNÍCH TITULŮ.

Doufal jsem, že Sony nás přiměje debatovat nad Wolverinem, multiplayerovky ze světa The Last of Us... Chyběl mi také Silent Hill 2 Remake (má být téměř hotov) a novinky od studií Sucker Punch, Santa Monica, Guerrilla Games, Bend nebo Bluepoint Games. Postrádám rovněž Pragmatu od Capcomu.

Když se to vezme kolem a kolem, Sony by udělala lépe, kdyby to byl jen další State of Play a nesnažila se z toho udělat velkou show. Tu si mohla schovat na později, až bude mít ty hity, které (doufám) připravuje.

V neposlední řadě se; alespoň z mého pohledu; potvrdily obavy o remake Star Wars: Knights of the Old Republic. Fňuk.

Alan Wakea 2 nejzajímavější hrou PlayStation Showcase

CO JSME VIDĚLI OD SONY:

Tohle mluví samo za sebe. Od PlayStation Studios jsme viděli čtyři hry. Z toho tři multiplayerové a pouze jednu singleplayerovou. Navíc ta jedna live service vyjde také na Xbox Series X/S. Tuhle skupinku doplňuje Helldivers 2 od externího studia, ale opět je to live service...

  • Concord od Firewalk Studios - Live Service pro PS5 a PC
  • Fairgames (nebo Fairgame$) od Haven Studios - Live Service pro PS5 a PC
  • Marathon od Bungie - Live Service pro PS5, PC a Xbox Series X/S
  • Marvel's Spider-Man 2 od Insomniac Games - Singleplayer pro PS5
  • Helldivers 2 od Arrowhead Game Studios AB (vydává Sony) - Live Service pro PS5 a PC

Tak třeba v srpnu na Gamescomu...