Minulý týden Capcom oznámil práci na multiplayerové hře Resident Evil Re:Verse. V rámci 25. výročí vzniku této kultovní hororové série si pro nás vývojáři připravují multiplayerový akční deathmatch až pro 6 hráčů, ve kterém budou proti sobě bojovat známé postavy napříč celým universem. Zahrajeme si tak nejen v kůži známých hrdinů, drtit protihráče budeme i jako kultovní záporáci. To vše se připravuje zdarma pro všechny, kteří investují svoje peníze do blížícího se Resident Evil Village

Fanoušci k tomuto však přistupují s velkým skepticismem. Přeci jen, poslední pokusy Capcomu vytvořit kvalitní RE multiplayer skončily přinejlepším nezdarem. Dle záběrů z právě probíhající bety ani Resident Evil Re: Verse nebude patřit mezi průlomové tituly. Každopádně, není na místě odsuzovat titul ještě před vydáním, některé mechaniky vypadají určitě zajímavě.

Přečtěte si také: Resident Evil Village bude v hráčích vzbuzovat strach a napětí

Dostanete se do deathmatche pro 4 až 6 hráčů. Každý bude ovládat jednoho ze známých hrdinů série jako je Chris Redfield, Leon Scott Kennedy, Jill Valentine, Ada Wong, Claire Redfield a HUNK. Ti prohledávají známé lokace, jako například policejní stanice v Raccoon City a snaží se shánět zásoby virů rozeseté po celé mapě a zároveň střílí jeden do druhého. Teď přichází největší twist celé hry! Pokud vaše postava zemře, narodí se znovu jako některé monstrum z RE7 či RE3. Jestli se vám podaří během prvního života nasbírat dostatek viru, můžete se proměnit na některého z kultovních záporáků. Zahrajete si tak i za Jacka Bakera, Nemesis nebo Tyranta

Přečtěte si také: Ve věku 39 let zemřela představitelka čarodějnic z Resident Evil Village

První trailer představoval hru v komiksové grafice. Ta ze zřejmých důvodů znepokojila řadu fanoušků. Naštěstí si ji můžete během hraní libovolně vypnout a hrát Re: Verse v klasické grafice, jakou známe z posledních remaků. 

Resident Evil Re:Verse vychází na PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One a dostanou ho zdarma všichni majitelé očekávaného Resident Evil Village. Pokud jste měli to štěstí a dostali jste se do betaverze, určitě se s námi můžete podělit o vlastní dojmy.