Dnešek je pro herní scénu velký. V 18:00 našeho času totiž padlo embargo pro textové recenze a dojmy z nadcházejícího Cyberpunku 2077.

Naše recenze přijde později, prozatím nemůžeme říct kdy přesně, do té doby jsme vám ale dali možnost se nás zeptat na cokoliv chcete a nabídli vám hromadu screenshotů ve vysoké kvalitě a českými titulky. Jak si ale hra v recenzích tedy vede?

Na Metacriticu najdeme celkem 32 recenzí, které dávají hře dohromady známku 90/100. Objevuje se hned několik hodnocení 10/10, většina ale spadá do 9/10 a 8/10. Server GamesBeat dal hře dokonce hodnocení 6/10. Známý herní redaktor Jeff Grubb hru ve své recenzi popisuje hlavně jako „pohled na to, kam jsme došli od generace Xbox 360 [...] pohled na to, kde jsme teď, ne kam [v rámci her] směřujeme.

Na OpenCriticu také najdeme hromadnou známku 91/100 s 97% doporučením od kritiků napříč 36 recenzemi. Například GameSpot dal hře hodnocení 7/10. Stížnosti jsou směřovány na nekonzistentní zastoupení kultur a pozadí, tedy že některé nejsou dostatečně prozkoumány nebo kontextualizovány a některé jejich aspekty mohou být ztraceny v překladu, kvůli čemuž pak nedávají velký smysl.

Jako příklad je uvedeno třeba využití slova offrenda, které je využito špatně, nebo například oblek Yukata, který se skutečnou Yukatou má jen pramálo společného.

Větší váha je ale přikládána technickým problémům nebo spoustě obsahu, který často není důležitý/smysluplný.

I takové recenze si ale vychvalují například silné RPG prvky s možností hrát odlišnými způsoby a skvělé vedlejší questy.