V deset hodin našeho času byly spuštěny předobjednávky Launch edice, limitované Collector's Edition a Jötnar Edition očekávané PlayStation exkluzivity God of War: Ragnarök, která vyjde 9. 11. tohoto roku s českými titulky na poslední dvě generace konzolí od Sony. Což, jak se očekávalo, způsobilo přetížení řady tuzemských e-shopů.

Jak ale hra poběží na PlayStationu 5? To je věc, která hráče hodně zajímá a odpověď nacházíme díky britskému obchodu ShopTo, který ještě před spuštěním předobjednávek rozeslal zákazníkům e-maily.

Slibovány jsou dva režimy. První cílí na 60 snímků za sekundu, zatímco druhý na 30 snímků za sekundu. V prvním případě toho hra docílí v dynamickém rozlišení až 4K. V druhém případě půjde o 4K, pravděpodobně s o něco lepšími efekty.

To není překvapení, podobně běží další mezigenerační tituly od Sony pro PS5, mimo jiné Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart a Horizon Forbidden West. Některé později obdržely ještě dodatečný grafický režim, jako například 40 FPS pro 120Hz obrazovky.

Abychom to měli vše, tak hra bude podporovat haptickou odezvu a adaptivní spouště ovladače DualSense, stejně tak můžeme počítat s podporou 3D zvuku.