Od novinářů a některých influencerů jsme v posledních dnech slyšeli, že je Starfield titulem s minimálním množstvích chyb. Rozhodně tedy nemá jít o další bug fest simulátor od Bethesda Game Studios.

Bylo to pravda? Stane se Starfield tahounem ekosystému Microsoftu, který dokáže zvýšit počet předplatitelů Game Passu a zároveň prodat hodně kopií? Je Starfield hrou, jež dokáže konkurovat exkluzivitám PlayStationu, které už roky mají velmi dobrá hodnocení?

První recenze od médií, která obdržela klíč v předstihu (INDIAN mezi nimi bohužel není), dost napoví. Z nich vyplývá, že se Starfield povedl. Ne každý recenzent je tak nadšen, ale průměrné hodnocení je 87 % na OpenCritic a 90 % na Metacritic v případě PC verze, Xbox Series X/S verze má průměr 87 %. Najdou se horší známky, ale stejně tak lepší.

Všeobecně se dá mluvit o tom, že Starfield je skvělá vesmírná výprava, ovšem má skřípat příběh a někteří poukazují na limity technologií Bethesdy Game Studios. Jinými slovy na zastaralý engine. Na druhou stranu ve hře není příliš bugů.

Hlavní příběh je přibližně na 60 hodin. Recenzenti si stěžují na pomalý začátek, ale jakmile se hra rozjede, tak si užívali pilotování vlastní lodi a nakonec je dobrý i ten příběh. Jen se musíte prokousat prvními hodinami. Na co často zaznívá chvála, tak jsou souboje, spousta zajímavých NPC (stejně jako ve Skyrim) a řada zajímavých úkolů.

Na recenzi od nás se můžete těšit později, bohužel jsme od Bethesdy v předstihu klíč neobdrželi.

NĚKTERÉ RECENZE

Starfield vyjde 6. 9. tohoto roku na Xbox Series X/S a PC a bude v Game Passu. Majitelé dražší edice mohou začít hrát od 1. 9. Přesně ve dvě ráno by se měla hra odemknout.

Článek budeme postupně doplňovat o další recenze a názory.