Už příští měsíc se s Kratem vydáme na druhé a zároveň poslední dobrodružství v severské mytologii. God of War: Ragnarök se řadí mezi nejočekávanější hry letošního roku a láká na boj s mocnými nepřáteli. Podle dnešních informacích od insidera Toma Hendersona nás nečeká vůbec krátké dobrodružství.

Zdroje uvádějí, že dokončení hlavního příběhu hry zabere přibližně 20 hodin. Z toho 3,5 hodiny mají tvořit filmečky. Na hraní tedy zbývá nějakých 16 hodin. Fanoušci, kteří si Ragnarök zamilují a budou chtít splnit všechny výzvy a vše prozkoumat, tak se mají připravit na nějakých 40 hodin.

Velmi podobně to bylo v případě God of War z roku 2018. Tam šlo příběh dohrát za přibližně 11 až 12 hodin, zatímco příběh s vedlejšími úkoly hráčům trvat 32 hodin. U Ragnaröku tak podle všeho došlo k mírnému natáhnutí příběhu a většímu množství vedlejšího obsahu.

Před dvěma týdny vyšlo najevo, že na disku PS4 bude potřeba mít připraveno minimálně 90,6 GB, což je dvojnásobek velikosti oproti God of War z roku 2018. Očekává se, že u PS5 verze to bude o něco méně.

Shodou náhod se dnes informuje ještě o ESRB ratingu. Americká rada pro hodnocení zábavního softwaru udělila God of War: Ragnarök rating M, tedy mature, což v případě evropského PEGI znamená 18+. Tady je odůvodnění:

„Hráči prozkoumávají různé říše a zapojují se do zběsilého boje zblízka proti lidem podobným nájezdníkům a fantasy stvořením (např. kentaurům, trollům, drakům). Hráči používají k boji s nepřáteli sekery a řetězové čepele, což často vede k velkým krvavým cákancům a rozčtvrcení. Hráči mohou provádět dokončovací útoky, které znázorňují probodnutí zblízka pomocí čepelí a ručních zbraní; opakované údery sekerou do krku nestvůry vedou k oddělení hlavy od trupu. Ve hře zazní slova "f**k" a "sh*t".“

God of War: Ragnarök vyjde 9. 11. letošního roku na PlayStation 5 a PlayStation 4. Ve hře budou české titulky.

Příběhový trailer